Feyenoord O19 start competitie met zege

Feyenoord Onder 19 heeft zaterdag de goede seizoenstart een passend vervolg gegeven. Nadat het team vorige week PSV Onder 19 versloeg in de strijd om de Supercup, opende het zaterdag de competitie met een 1-2 overwinning op de leeftijdsgenoten van AZ.

Goede start
Het team van trainer Dirk Kuyt bepaalde vanaf de eerste minuut van de wedstrijd het spel en probeerde vooral gevaarlijk te worden via de flanken. Dit lukte een paar keer aardig, maar Feyenoord Onder 19 wist de kansen niet te benutten.

Ondanks de goede start van Feyenoord Onder 19 was het de thuisploeg die de score opende. Na een aanval over de linkerkant van het veld schoot Keyennu Lont de bal achter doelman Joey Koorevaar: 1-0. Na deze tegenvaller leek Feyenoord Onder 19 extra gas bij te geven.

Gelijkmaker El Bouchataoui

Achraf El Bouchataoui schoot na ruim een half uur spelen zijn ploeg weer op gelijk hoogte met de Noord-Hollanders. De middenvelder werd neergehaald in het zestienmetergebied en verzilverde vervolgens zelf de strafschop: 1-1. Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft veranderde het speelbeeld nauwelijks. Feyenoord Onder 19 toonde het initiatief en AZ Onder 19 hoopte vooral in de omschakeling gevaarlijk te worden. Via Naoufal Bannis en Crysencio Summerville was de ploeg van Feyenoord Academy een aantal keer dicht bij de voorsprong, maar de twee aanvallers kwamen niet tot scoren.

Winnende goal Kökcü
Orkun Kökcü zorgde in de slotfase alsnog voor de verdiende voorsprong voor Feyenoord Onder 19. De middenvelder schoot een afvallende bal hard achter AZ Onder 19-doelman Mees Bakker. De overwinning kwam daarna niet meer in gevaar, waardoor Feyenoord Onder 19 met een goed gevoel terug de bus in stapte naar Rotterdam.

AZ Onder 19 – Feyenoord Onder 19 1-2

18′ 1-0

34′ 1-1 El Bouchataoui (strafschop)

82′ 1-2 Kökcü

Opstelling Feyenoord Onder 19: Koorevaar; Hall, Lewis, Geertruida, Hendriks; El Bouchataoui, De Mooij (88′ Huijgen), Burger; Summerville, Bannis, Kökcü.