Feyenoord O19 speelt gelijk tegen ADO Den Haag O19

Feyenoord Onder 19 is er opnieuw niet in geslaagd een competitiewedstrijd te winnen. Het vlaggenschip van Feyenoord Academy ging vorige week onderuit tegen PSV (3-0) en kwam zaterdagmiddag niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen ADO Den Haag Onder 19, dat bijna de hele wedstrijd met tien man speelde. Lutsharel Geertruida maakte beide goals.

Snelle rode kaart

De hoofdtribune van Varkenoord was, mede door de zonnige weersomstandigheden, aardig volgelopen voor de wedstrijd van het Onder 19-team van Feyenoord Academy. De aanwezige supporters zagen dat de bezoekers al snel met tien man kwamen te staan, na een rode kaart als gevolg van een overtreding op de doorgebroken Marouan Azarkan.

Diezelfde Azarkan kreeg daarna een uitstekende mogelijkheid om te score te openen, maar zijn kopbal vloog rakelings over het doel. Het numerieke overwicht kwam even daarna alsnog tot uitdrukking op het scorebord. Lutsharel Geertruida wist na een goede voorzet van Rodney Huijgen de vijandelijke doelman te passeren: 1-0.

Met achterstand de rust in

De voorsprong hield echter niet heel lang stand, want zo’n vijf minuten later kwam ADO Den Haag Onder 19 op 1-1. Tot overmaat van ramp maakten de bezoekers na ruim een half uur spelen ook de 1-2. Ondanks twee goede mogelijkheden in de slotfase van de eerste helft (schot Azarkan geblokt, inzet Zwarts van lijn gehaald) was dit ook de ruststand.

Het team van trainers Cor Adriaanse, Arnold Scholten en Ulrich van Gobbel wist in de eerste helft een aantal keer gevaarlijk te worden, maar in de beginfase van de tweede helft lukte dit nauwelijks. De mogelijkheden bleven, mede door de defensieve speelwijze van de bezoekers uit Den Haag, beperkt tot enkele afstandsschoten.

Mislukte jacht op drie punten

De gelijkmaker viel uiteindelijk toch. Zo’n twintig minuten voor het einde van de wedstrijd was het opnieuw verdediger Geertruida die trefzeker was: 2-2. Feyenoord Onder 19 leek daarna weer hoop te krijgen om alsnog met de drie punten aan de haal te gaan. Jordy Wehrmann zag zijn voorzet echter op de paal ketsen en Noah Lewis kopte een voorzet net over het vijandelijke doel, waardoor er na negentig minuten 2-2 op het scorebord stond.

Trainer Arnold Scholten baalde na afloop van de wedstrijd erg van de remise. ‘Dit is een heel teleurstellend resultaat,’ zei hij. ‘We begonnen goed maar gedurende de wedstrijd moesten we, deels door de rode kaart, een aantal keuzes maken. Dat deden we heel slecht. Er zat gewoon te weinig in vandaag. We verlangen meer van de mannen dan hetgeen zij vandaag lieten zien.’

Feyenoord Onder 19 – ADO Den Haag Onder 19 2-2 (1-2)

16’ 1-0 Geertruida