Feyenoord O19 op karakter naast aartsrivaal

Feyenoord Onder 19 heeft zaterdagmiddag een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Ajax. Het hoogste jeugdteam van Feyenoord Academy kwam in de eerste helft op een 0-2 achterstand, maar toonde vervolgens karakter en kwam in blessuretijd terug tot 2-2.

Sterk begin

Het team van trainers Cor Adriaanse, Arnold Scholten en Ulrich van Gobbel begon sterk aan de mini-Klassieker op Varkenoord. De ploeg zette vanaf de eerste minuut vol druk naar voren, waar de bezoekers in de beginfase geen raad mee wisten. Feyenoord Onder 19 kreeg een aantal kansen, vooral opgebouwd via de linkerkant of middenvelder Achraf El Bouchataoui, maar doelman Issam El Maach hield zijn doel schoon.

Na bijna een kwartier spelen was het Ajax Onder 19 dat, tegen de verhouding in, op een voorsprong kwam. Victor Christoffer Jensen maakte de 0-1. Lutsharel Geertruida was enige tijd later dicht bij de gelijkmaker. De verdediger, die vandaag op het middenveld gepositioneerd stond, kopte vanuit een hoekschop de bal rakelings naast het doel.

Met achterstand de rust in

Er was ruim een half uur gespeeld toen de bezoekers opnieuw trefzeker waren. Via Danilo Pereira da Silva kwam Ajax onder 19 op een 0-2 voorsprong. Feyenoord Onder 19 kreeg daarna goede scoringsmogelijkheden via Orkun Kökcü en Joel Zwarts, maar beide teams zochten de kleedkamer op bij een stand van 0-2.

In de beginfase van de tweede helft was het vooral Ajax Onder 19 dat de aanval zocht. Jordie van Leeuwen zorgde echter met een aantal goede reflexen dat de achterstand niet groter werd. Invaller Naoufal Bannis bracht Feyenoord Onder 19 na 78 minuten terug in de wedstrijd. Na een goede loopactie schoot hij de bal knap achter doelman El Maach: 1-2

Alles op alles

Tijdens de slotfase zette het Onder 19-team van Feyenoord Academy alles op alles om minimaal een punt over te houden aan de mini-Klassieker. Lutsharel Geertruida werd daarvoor een linie naar voren geschoven. Deze tactische zet pakte uiteindelijk goed uit. In de slotminuten reageerde Geertruida alert op een voorzet van Bannis: 2-2.

Arnold Scholten was na afloop van de wedstrijd opgelucht. ‘Dit is een verdiend gelijkspel,’ sprak hij. ‘We hebben veel veerkracht getoond en echt gestreden. In de slotfase was het alles op alles. We konden de overwinning zelfs nog binnen spelen, maar een gelijkspel is een verdiend resultaat.’