Feyenoord O19 leidt eerste nederlaag van het seizoen

Feyenoord Onder 19 heeft zaterdag de eerste nederlaag van het seizoen geleden. De ploeg van trainer Dirk Kuyt, die voorafgaand aan de wedstrijd op tien punten uit de eerste vier competitiewedstrijden stond, verloor op bezoek bij de leeftijdsgenoten van N.E.C. met 2-1.

De wedstrijd was twee minuten oud toen de eerste treffer van de middag al in het doel lag. Bart de Rooij maakte na onoplettendheid in de verdediging van Feyenoord de openingstreffer. Tot overmaat van ramp was het, op bijna identieke wijze, twee minuten later weer raak: 2-0. Na de zwakke start herpakte Feyenoord zich snel en kwam het beter in de wedstrijd. De ploeg was aanvallend sterker dan N.E.C. dat zich na de 2-0 liet terugzakken.

Groot aantal kansen
Feyenoord kreeg een aantal goede mogelijkheden om snel de aansluitingstreffer te maken. Denzell Hall (kopbal geblokt), Marouan Azarkan (vrije trap uit bovenhoek getikt) en Ömer Gündüz (afstandsschot net naast) kregen mogelijkheden, maar de bal wilde er niet in.

Ook na de rust, waarin Gündüz werd vervangen door Splinter de Mooij, was Feyenoord lange tijd de beter ploeg en bepaalde de ploeg het spel. Vooral via standaardsituaties werd het team een aantal keer gevaarlijk. Naarmate de aansluitingstreffer uitbleef, werd N.E.C. brutaler. Vooral vanuit counters probeerde de thuisploeg, die met vijf verdedigers speelde, de score te vergroten. Jordie van Leeuwen voorkwam dit een aantal keer knap.

Verdiende aansluitingstreffer
Achraf El Bouchataoui zorgde, ruim tien minuten voor het einde van de wedstrijd, voor de verdiende 2-1. De middenvelder schoot een vrije trap knap binnen en zorgde daarmee voor hoop in de Rotterdamse harten. Invaller Toshio Lake was enkele minuten later dicht bij de gelijkmaker, maar de aanvaller zag zijn schot vanaf de zijkant op de bovenkant van de lat terecht komen.

Ook Marouan Azarkan kreeg later nog een mogelijkheid op de 2-2, maar de behendige aanvaller wist niet genoeg kracht achter zijn schot te zetten. Door de nederlaag verliest Feyenoord Onder 19 zijn ongeslagen status in de competitie.

Kuyt teleurgesteld
Trainer Kuyt sprak na afloop van ‘een collectieve offday’. ‘Als je op deze manier aan een wedstrijd begint… Geen passie, geen strijd en geen inzet, dan kan je nog zoveel kwaliteit hebben maar dan win je geen wedstrijd,’ zei de coach. ‘Dat heb ik de jongens ook verteld. Dit moet een leermoment zijn, daar gaan we mee aan de slag. Er is veel werk te doen maar ik ben er van overtuigd dat we dat samen voor elkaar kunnen krijgen.’

N.E.C. Onder 19 – Feyenoord Onder 19 2-1 (2-0)
2’ 1-0
4’ 2-0
78’ 2-1 El Bouchataoui

Opstelling Feyenoord Onder 19: Van Leeuwen; Loshi (70’ Hoogenboom), Hall, Hendriks, Hartman (74’ Wong-Si-Kwie); El Bouchataoui, Gündüz (46’ De Mooij), Huijgen (81’ Belarbi); Summerville, Touré (61’ Lake), Azarkan.