Feyenoordinbeeld

Feyenoord O19 begint kampioenspoule met ruime overwinning

Feyenoord Onder 19 is de kampioenspoule zaterdag begonnen met een ruime overwinning op Willem II Onder 19: 5-1. Ook Feyenoord Onder 16 begon goed aan de competitie met een 1-2 zege bij AZ Onder 16.Feyenoord Onder 19 walst over Willem II heen

.

Feyenoord Onder 19 heeft zijn eerste duel in de kampioenspoule op overtuigende wijze gewonnen. Willem II Onder 19 werd met 5-1 aan de kant gezet. ‘We willen graag meedoen om de bovenste plekken, dus dan is het lekker om zo te starten,’ reageerde trainer Damien Hertog.

.

Feyenoord besliste het duel, dat in verband met de gesteldheid van de velden werd gespeeld op het kunstgras van Maasstad Tediro, al voor rust. Emil Hansson opende de score in de 24ste minuut. Niet veel later volgden ook de tweede en derde Rotterdamse treffer van respectievelijk Dylan Vente en Niels Butter.

.

‘Dankzij de recente oefenzeges op Standard Luik en Cercle Brugge heb ik echt een goed gevoel overgehouden aan de voorbereiding,’ aldus Hertog. ‘Maar ik was wel nieuwsgierig of we er ook zouden staan in een duel om het ‘echie’. In balbezit kan het nog wel wat beter, maar we creëerden vandaag zo veel mogelijkheden. Ik ben heel blij met deze dik verdiende overwinning.’

.

Ook Nigel Robertha (4-0) en Steven Smulder (5-1) tekenden in de tweede helft nog voor een doelpunt. Hertog: ‘Iedereen doet mee en kan een goal maken. Dat maakt ons onvoorspelbaar voor tegenstanders. Er heerst momenteel ook echt een goede sfeer binnen de groep, die tevens fitter en fitter wordt omdat steeds meer jongens terugkeren van een blessure.’

.

Feyenoord Onder 19 – Willem II Onder 19 5-1

24′ 1-0 Emil Hansson

31′ 2-0 Dylan Vente

38′ 3-0 Niels Butter

46′ 4-0 Nigel Robertha

63′ 4-1

82′ 5-1 Steven Smulder

.

Opstelling Feyenoord Onder 19: Bijlow; Bijl, Zwartjens, Knoester, Malacia (78′ Sinteur); Butter (68′ Wehrmann), Smulder, Robertha; Bangura (68′ Fernandes), Vente en Hansson.

.

Feyenoord Onder 16 naar moeizame zege in Alkmaar

.

Feyenoord Onder 16 is goed aan de competitie begonnen. De Rotterdammers boekten op bezoek bij AZ Onder 16 een 1-2 overwinning, die moeizaam tot stand kwam. Namens het elftal van oefenmeester Edwin de Graaf nam aanvaller Joshua Zirkzee beide doelpunten voor zijn rekening. ‘Zwaarbevochten, maar daardoor niet minder lekker,’ aldus Feyenoord-coach De Graaf.

.

Feyenoord had het in de eerste helft lastig tegen de thuisploeg uit Alkmaar. ‘AZ speelde 4-4-2 met een ruit op het middenveld en veel lopende mensen. Daarnaast kwamen hun backs veelvuldig op. Daar hadden wij veel moeite mee,’ vertelde De Graaf, die zijn ploeg wel aan de leiding zag komen. Een goede actie van Crysencio Summerville leverde Feyenoord uiteindelijk een strafschop op, nadat een AZ-verdediger aan de noodrem had getrokken. Zirkzee opende de score: 0-1.

.

AZ, dat nog voor de pauze op gelijke hoogte kwam, bleef ook na rust voor problemen zorgen bij Feyenoord. De Graaf: ‘Ik vond AZ ook wat agressiever in de duels. Daarnaast voetbalden ze beter.’ Dat de bezoekers alsnog met de overwinning vertrokken, was te danken aan Zirkzee. Een puntgave voorzet van Denzel Hall werd door de aanvaller binnengekopt. ‘Uiteindelijk winnen we dankzij de individuele kwaliteiten binnen onze ploeg,’ concludeerde de Onder 16-coach.

.

AZ Onder 16 – Feyenoord Onder 16 1-2

15′ 0-1 Joshua Zirkzee (strafschop)

32′ 1-1

34′ 1-2 Joshua Zirkzee

.

Opstelling Feyenoord Onder 16: Koorevaar; Hall, Hoogenboom, Bogarde, Den Haan (58′ Yates); Gündüz (77′ Yates), De Mooij, El Karbachi (68′ Heijberg); Summerville (80′ Le Couvreur), Zirkzee en Lake (65′ Kasrioui).

.

Feyenoord Onder 15 verliest van Utrecht en speelt gelijk tegen NAC

Feyenoord Onder 15 speelde zaterdag twee oefenduels van elk 40 minuten ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft, die volgende week van start gaat met een thuiswedstrijd tegen PSV. Op de velden van VDL Maassluis verloor de ploeg van trainer Jeffrey Oost de eerste wedstrijd met 0-1 van FC Utrecht Onder 15. Het tweede duel van de dag met NAC Onder 15 eindigde in een 2-2 gelijkspel.

.

Feyenoord begon goed aan de wedstrijd tegen FC Utrecht. Het had de controle en creëerde kansen, maar slaagde er niet in te scoren. Dat lukte de bezoekers wel eenmaal, in de 24ste minuut. ‘Na rust hielpen we een agressiever spelend Utrecht in het zadel door veel lange ballen te spelen,’ zo zag Oost. ‘Daarnaast waren we slordig in de passing. De tweede helft was al met al behoorlijk slecht.’

.

Ook in het tweede duel bleef Feyenoord wisselvalig spelen. Alleen was nu de eerste helft duidelijk de mindere van de twee. ‘Het positiespel was ondermaats en we zetten onvoldoende druk op de tegenpartij,’ aldus Oost, die zijn ploeg voor rust twee tegentreffers zag incasseren, nadat Naoufal Bannis Feyenoord al in de tweede minuut op voorsprong had gezet. Diezelfde Bannis tekende na de pauze ook voor de 2-2, tevens de eindstand.

.

Oost: ‘Het waren twee nuttige duels waarin we goed voetbal afwisselden met matig spel. Voor mij is het een bevestiging dat er meer inzit. We moeten niet alleen in fases het spel domineren en controleren, maar de gehele wedstrijd. Dat is ons streven voor de tweede helft van het seizoen.’

.

Feyenoord Onder 15 – FC Utrecht Onder 15 0-1

24′ 0-1

.

Opstelling Feyenoord Onder 15: Sikanic; Van der Sloot, Valk, Van der Zeeuw, Esajas; Zitman, Naujoks, Schop (15′ Omgba); Maas, Bannis en Belarbi.

.

Feyenoord Onder 15 – NAC Onder 15 2-2

2′ 1-0 Naoufal Bannis

17′ 1-1

18′ 1-2 eigen doelpunt Abdel Belarbi

22′ 2-2 Naoufal Bannis

.

Opstelling Feyenoord Onder 15: Sikanic; Van der Sloot (30′ Maas), Valk, Van der Zeeuw, Papendrecht; Omgba, Naujoks, Schop (30′ Zitman); Kasius, Bannis en Belarbi.

.

Feyenoord Onder 14 in spectaculair duel naar puntendeling

.

AZ en Feyenoord Onder 14 hebben zaterdag de punten gedeeld. In Alkmaar scoorden beide ploegen drie keer. In de slotfase leken de Rotterdammers met de overwinning aan de haal te gaan, maar in de laatste minuten was de thuisploeg trefzeker uit een strafschop: 3-3. ‘Een terechte eindstand, maar door de late tegentreffer is het toch een teleurstelling,’ aldus Feyenoord-trainer Daniel van der Meulen.

.

In de openingsfase ontbrak het aan Rotterdamse zijde aan wat passie. Van der Meulen: ‘Ik vond ons niet heel strijdbaar in de eerste fase van de wedstrijd. Dat AZ dus aan de leiding kwam, was niet onterecht.’ Toch kwam Feyenoord op gelijke hoogte, nadat Bienvenue Matabaro aan de linkerkant was doorgebroken en goed had afgewerkt. Op slag van rust kwam AZ echter opnieuw aan de leiding. In de kluts schoot één van de AZ-spelers raak: 2-1.

.

Na rust herstelde Feyenoord zich knap. Kars van Veldhoven toonde zich het meest alert, nadat de bal in het Alkmaarse zestienmetergebied was blijven liggen. Invaller Guus Baars, die na een jaar blessureleed weer terugkeerde bij de Rotterdammers, bracht Feyenoord vervolgens voor het eerst aan de leiding. Helaas bleek dit niet het winnende doelpunt. ‘AZ krijgt in de laatste minuten een strafschop, waarbij ik niet helemaal zeker ben of het er een was. Toch wil ik mijn ploeg vooral complimenteren met hoe ze zich na rust hebben hersteld,’ besloot Van der Meulen, die komend weekend met zijn ploeg Ajax (thuis) treft in de tweede wedstrijd in de kampioenspoule.

.

AZ Onder 14 – Feyenoord Onder 14 3-3

19′ 1-0

26′ 1-1 Bienvenue Matabaro

35′ 2-1

42′ 2-2 Kars van Veldhoven

57′ 2-3 Guus Baars

63′ 3-3 (strafschop)

.

Opstelling Feyenoord Onder 14: Pak; Van Veldhoven, Hall, Zouan, Christoffel (36′ Rijnja); Hartjens, Oulad M’Hand (64′ Roels), Ben-David dos Santos (45′ Baars); Hokke, Benita en Matabaro (61′ Bodo).

.

Feyenoord Onder 13 naar laatste acht in bekertoernooi

Onder 13 heeft zich zaterdagochtend met speels gemak geplaatst voor de kwartfinale van het bekertoernooi. De ploeg van trainer Gaston Taument zegevierde bij AFC Onder 13 met 0-6. Aan Rotterdamse zijde was Délano van der Heijden, die net als Nesto Groen drie keer scoorde, bij alle doelpunten betrokken.

.

‘We hebben het de eerste twee wedstrijden van 2017 niet laten zien, maar vandaag speelden we goed,’ vertelde Taument, die AFC in de openingsminuut nog wel gevaarlijk zag worden. Doelman Tjeerd Dekker redde echter uitstekend. Niet veel later viel de 0-1, nadat Amir Rais zijn teamgenoot Delano van der Heijden de diepte had ingestuurd. Zijn voorzet werd door Nesto Groen gepromoveerd tot doelpunt: 0-1. Diezelfde Groen zorgde nog voor de kantenwisseling voor de 0-2.

.

Na rust bleef Feyenoord goed voetballen. Taument: ‘Van achteruit bouwden we goed op en ook zonder bal zat er veel beweging in het elftal.’ Van der Heijden besliste het duel al snel na rust, waarna hij met nog twee doelpunten tekende voor een officiële hattrick. In de slotfase maakte Groen, op fraai aangeven van Van der Heijden, ook zijn derde doelpunt van de wedstrijd. ‘Ik heb vandaag een gretig Feyenoord gezien,’ besloot de Onder 13-trainer.

.

AFC Onder 13 – Feyenoord Onder 13 0-6

3′ 0-1 Nesto Groen

10′ 0-2 Nesto Groen

39′ 0-3 Délano van der Heijden

41′ 0-4 Délano van der Heijden

53′ 0-5 Délano van der Heijden

69′ 0-6 Nesto Groen

.

Opstelling Feyenoord Onder 13: Dekker; Van Wingerden, Oetoehganal, Bogarde, De Blok (43′ De Moes); Rais, Van der Linden (43′ Van Tol), Ourhris (54′ Mohamedhoesein); Van der Heijden, Groen en Felicia.