Feyenoord O18 wint diep in blessuretijd van Fc Emmen

Feyenoord Onder 18 heeft een mooie overwinning geboekt op de leeftijdsgenoten van FC Emmen. In de uitwedstrijd viel de beslissing pas in de zevende minuut van de extra tijd. Verdediger Niels van Wetten zorgde met een goal diep in de blessuretijd nog voor de drie punten: 1-2. Feyenoord Onder 17 ging hard onderuit in Alkmaar: 5-1. De verslagen van deze wedstrijden lees je hieronder.

Onder 18 trekt aan het langste eind bij FC Emmen Onder 19

Feyenoord Onder 18 heeft de verre uitwedstrijd bij FC Emmen Onder 19 gewonnen. In een open wedstrijd met kansen over een weer maakte verdediger Niels van Wetten (op archiefbeeld) in de blessuretijd de winnende treffer: 1-2.

De mannen van trainer Jan Gösgens wisten dat Emmen aantrad in een 5-3-2 formatie, waardoor ze zich er goed tegen konden wapenen. Het lukte in de eerste helft alleen nog niet goed om druk naar voren uit te oefenen.

Toch kwam het team van Feyenoord Academy uit een vrije trap op voorsprong. De inzet van Dominykas Kubilinskas veranderde van richting, waarna de keeper kansloos was. FC Emmen drong vervolgens aan en kreeg enkele kansjes om weer op gelijke hoogte te komen. Keeper Elber Evora stond elke keer op de goede plek om dit te voorkomen. Toch werd het vlak voor rust 1-1 na een afgeslagen corner.

Tactische zet

In de tweede helft werd het duel nog meer een open wedstrijd. Feyenoord werd vooral gevaarlijk door een goede tactische zet – Van Wetten werd als offensieve linksback ingezet – en de goede invalbeurten van Delpiero Reboe en Nelson Amadin. Toen de thuisploeg een kwartier voor tijd verder moest met tien man na een tweede gele kaart was het verzet definitief gebroken.

In de absolute slotfase, met daarin veel blessuretijd, sloeg de sterk spelende Van Wetten toe. Hij dreigde met een actie buitenom, ging binnendoor en schoot fraai binnen vanaf de rand van het zestienmetergebied: 1-2.

Gösgens zag een aantrekkelijke wedstrijd. ‘Emmen heeft een leuke ploeg en wij hebben als team hard gevochten. Afgelopen zaterdag speelden we gelijkt, terwijl we dik hadden moeten winnen. Nu was een gelijkspel terecht geweest en valt het onze kant op.’

FC Emmen Onder 19 – Feyenoord Onder 18 1-2

Scoreverloop

13′ 0-1 Kubilinskas

43′ 1-1

90+7′ 1-2 Van Wetten

Opstelling Feyenoord Onder 18

Evora, Loshi (59′ Fetahi), Van Wetten, Wong-Si-Kwie (46′ Van den Ende), Leidsman (65′ Kaptein), Butter, Kubilinskas, Buitenhek, Kalentjev (74′ Reboe), Choukoud, Vlijter (65′ Amadin).

Onsamenhangend Onder 17 hard onderuit in Alkmaar

Feyenoord Onder 17 heeft de knappe overwinning op Ajax van afgelopen zaterdag geen goed vervolg kunnen geven. De ploeg van Melvin Boel stelde in Alkmaar erg teleur tegen AZ en verloor met 5-1. De tweede plaats achter kampioen PSV is hierdoor uit het zicht.

Onder 17 begon nog aardig aan de wedstrijd en wist enkele keren gevaarlijk te worden zonder tot echt grote kansen te komen. Daarna werd het snel minder, aldus Boel. ‘De voorhoede wilde druk naar voren zetten, terwijl de verdediging achteruit bleef leunen. Hierdoor werd het speelveld veel te groot.’

Vlak voor rust profiteerde AZ hiervan. De linksbuiten trok naar binnen en knalde de bal achter Joey Koorevaar. Ook na de pauze had Onder 17 even een aardige fase, maar wederom zonder grote kansen te creëren. Een nieuwe actie van de linksbuiten van AZ zette de thuisploeg op een 2-0 voorsprong. Uit zijn voorzet kopte de spits bij de tweede paal binnen.

Het spel van Onder 17 stortte in als een kaartenhuis en werd volgens Boel ondermaats. ‘We kunnen allemaal aardig spelen als we voor staan, maar bij een achterstand spelen we als elf individuen. Na de 2-0 werd het los zand en was er niemand die opstond om het tij te doen keren. Het werd een gatenkaas.’

AZ liep daarna snel uit naar een 4-0 voorsprong. Pas bij die stand deed Onder 17 iets terug. Een voorzet van Jorule Raphaela bleef wat hangen, waarna Ezra Hoogenboom de bal binnenschoot. Het slotakkoord was weer voor de Alkmaarders, die vlak voor tijd de eindstand bepaalden op 5-1.

AZ Onder 17 – Feyenoord Onder 17 5-1