FEYENOORD O18 NOG PUNTLOOS, O17 WEER OP SCHOT

Feyenoord Onder 18 heeft ook de tweede competitiewedstrijd in de Eerste Divisie verloren. Op Varkenoord was FC Twente Onder 19 zaterdag met 0-2 te sterk. Feyenoord Onder 17 had een prima zaterdag en won met klinkende cijfers van FC Utrecht (4-0), terwijl Onder 15 met de volle buit terugkeerde van een bezoek aan NEC/FC Oss (1-2). Feyenoord Onder 19 komt zondag in actie.

Nieuwe nederlaag Feyenoord Onder 18

Feyenoord Onder 18 is na twee competitiewedstrijden nog puntloos. De ploeg verloor zaterdag thuis van FC Twente, dat dankzij een aantal meegereisde spelers van Jong FC Twente met een sterk elftal aantrad. ‘Door het goede spel van Twente slaagden wij er niet in om druk te zetten en goed op te bouwen’, reageerde Gösgens na afloop.

In het eerste half uur vielen er nog geen grote kansen te noteren, maar enkele minuten later was het gelijk raak. De verdediging van Onder 18 stond niet goed bij een pass door het midden, waarna het met een schot uit de draai 0-1 werd voor de bezoekers.

Gösgens probeerde het tij te keren door zijn elftal in de rust wat anders neer te zetten. ‘We zijn een tijdje met drie man achterop gaan spelen om wat beter op te kunnen bouwen.’ Onder 18 ging hierdoor iets beter spelen en wist één grote kans te creëren. Roscello Vlijter kreeg recht voor het doel de kans om met links uit te halen, maar aarzelde te lang waardoor het schot uitbleef.

Tien minuten voor tijd gooide FC Twente Onder 19 het duel op slot met een mooi draaiend schot van buiten de zestien. Een goal waar Onder 18 niet meer bovenop kwam, waardoor het nu dus puntloos blijft in de competitie. Trainer Gösgens hield wel een positief gevoel over aan de tweede helft. ‘Het was een stuk beter dan in de eerste helft en al helemaal vergeleken met vorige week. Dinsdag spelen we een oefenwedstrijd tegen Excelsior Onder 19. Hopelijk kunnen we dan weer wat goals maken.’

Feyenoord Onder 18 – FC Twente Onder 19 0-2

33′ 0-1

80′ 0-2

Opstelling Feyenoord Onder 18

Elber Evora, Simon Loshi (84′ Lynden Leidsman), Hidde van den Ende, Jeremy van Mullem, Leon-Cardi Wong-Si-Kwie (68′ Edon Fetahi), Xander Buitenhek (79′ Ridouan Kasrioui), Nelson Amadin, Niels van Wetten, Lion Kalentjev (62′ Benjamin Reemst), Mohamed Choukoud, Roscello Vlijter (75′ Ricardo Fernandes Pereira).

Weer ruime zege voor Onder 17

Feyenoord Onder 17 weet in het begin van de competitie het net goed te vinden. Na de 1-5 overwinning van vorige week bij Heerenveen werd zaterdag in de tweede speelronde van de Eredivisie FC Utrecht Onder 17 op Varkenoord met 4-0 verslagen.

Zoals trainer Melvin Boel van Onder 17 al verwachtte, trad de uitploeg aan in een 4-4-2 systeem. Zijn vooraf bedachte strijdplan hiertegen, pakte goed uit in de wedstrijd. ‘We hebben vanaf minuut één de wedstrijd gedomineerd,’ zei Boel. Het duurde even tot het krachtverschil tot uitdrukking kwam in de score. Dit kwam mede doordat de ploeg even van slag was na een harde overtreding op Marouan Azarkan. De aanvaller moest na tien minuten spelen het veld verlaten met een blessure.

Al snel pakte Onder 17 de draad weer op en kwam het op voorsprong door een goal van Toshio Lake. Na een combinatie over de rechterkant kon hij een voorzet van Crysencio Summerville binnen schieten. Twee minuten later was het weer raak. Dit keer mocht Omer Gündüz een goede aanval doeltreffend afronden.

Ook in het begin van de tweede helft werd er twee keer kort achter elkaar gescoord door Onder 17. Na drie minuten maakte Naoufal Bannis de 3-0 met het hoofd uit een voorzet van Summerville. Rechtstreeks uit een vrije trap van Splinter de Mooij schoot verdediger Melayro Bogarde de laatste treffer van de middag tegen de touwen.

Ondanks de ruime overwinning was trainer Boel niet helemaal tevreden na afloop. Hij wil dat zijn ploeg niet zestig, maar tachtig minuten dominant voetbal op de mat legt. ‘Na de 4-0 wilde Utrecht helemaal niet meer voetballen en lieten zich inzakken. Wij gingen mee in dit slechte spel. We moeten er aan werken dat we voortaan heel de wedstrijd goed spel laten zien.’

Onder 17 speelt dinsdag voor de beker een miniklassieker in Amsterdam, maar wel tegen Ajax Onder 16. Zaterdag staat de derde competitiewedstrijd op het programma als de talenten van Boel op bezoek gaan bij NEC/FC Oss Onder 17.

Feyenoord Onder 17 – FC Utrecht Onder 17 4-0

25′ 1-0 Toshio Lake

27′ 2-0 Omer Gündüz

43′ 3-0 Naoufal Bannie

44′ 4-0  Melayro Bogarde

Opstelling Feyenoord Onder 17

Joey Koorevaar, Denzel Hall, Melayro Bogarde,Ramon Hendiks (61′ Daniel van Leeuwen), Ezra Hoogenboom, Omer Gündüz, Naoufal Bannis, Wouter Burger (65′ Jay den Haan), Toshio Lake (56′ Ravi Yates), Splinter de Mooij, Marouan Azarkan (10′ Crysencio Summerville)

Mooie vrijde trap helpt Onder 15 langs NEC/FC Oss

Feyenoord Onder 15 heeft op bezoek bij NEC/FC Oss Onder 15 ook het tweede competitieduel gewonnen. Door een mooie vrije trap van Dylan Veenvliet won de ploeg van Mark Otten met 1-2.

Beide ploegen gaven elkaar de gehele wedstrijd weinig ruimte om te voetballen. ‘Het was een vechtwedstrijd met veel duels’, zegt Otten na afloop. Volgens hem is zijn ploeg wat overijverig in sommige situaties. ‘We werken hard voor elkaar, maar dan komt het ook veel voor dat iedereen uit zijn positie staat. Dan kunnen we weinig aanrichten als we kunnen omschakelen.’

De ploegen leken lang op een doelpuntloze ruststand af te stevenen, totdat er toch plots twee goals vielen. Onder 15 kwam op voorsprong uit een corner. Na een lange variant werd de bal bij de tweede paal door Mimeirhel Benita terug gelegd, waarna er in een klutssituatie een eigen goal werd gemaakt. Lang kon Onder 15 niet van deze voorsprong genieten. Meteen nade aftrap gaf NEC/FC Oss een diepe bal, die opgevolgd werd door een voorzet en een treffer.

Na rust veranderde het spelbeeld nauwelijks. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de winnende treffer uit een stilstaande fase werd gemaakt. Veenvliet wist een vrije trap vanaf een meter of 25 prachtig in één keer binnen te knallen.

Trainer Otten was vooral te spreken over de mentaliteit van zijn elftal. ‘Het voetbal was zeker niet goed, maar we hebben met zijn allen de wilskracht getoond om de overwinning binnen te slepen.”

De competitie gaat voor Onder 15 volgende week verder met een thuiswedstrijden tegen Almere City Onder 15. Tussendoor speelt het team op dinsdag nog een oefenwedstrijd tegen VVV-Venlo.

NEC/FC Oss Onder 15 – Feyenoord Onder 15 1-2

33′ 0-1 Eigen doelpunt

34′ 1-1

59′ 1-2 Dylan Veenvliet