Feyenoord O17 wint stadsderby tegen Sparta O17

Feyenoord Onder 17 is erin geslaagd de stadsderby tegen de leeftijdsgenoten van Sparta Rotterdam te winnen. Het team van trainer Melvin Boel was op Het Kasteel met 0-1 te sterk voor het Onder 17-team van de stadsgenoot.

Het team van Feyenoord Academy liet vanaf de eerste minuut zien dat het naar Spangen was gekomen met één doel: drie punten pakken. Feyenoord Onder 17 kreeg in de beginfase direct een aantal goede kansen. Crysencio Summerville loste een schot na een goede actie aan de rechterkant van het veld, maar zijn inzet belandde in het zijnet.

Ook Toshio Lake kwam in scoringspositie, maar stuitte op de doelman. Na een goede aanval over de linkerkant van het veld ontving Naoufal Bannis de bal, maar ook de spits lukte het niet om de score te openen. Doordat Feyenoord Onder 17 weliswaar de bovenliggende partij was in de eerste helft maar niet tot scoren kwam en de thuisploeg nauwelijks gevaar stichtte, gingen beide teams bij een stand van 0-0 de rust in.

In de tweede helft bleef Feyenoord Onder 17 de gevaarlijkste ploeg. Splinter de Mooij dacht te kunnen juichen nadat hij vanuit een hoekschop de bal richting het doel kopte, maar de paal zat zijn treffer in de weg. Niet veel later kwam Sparta Onder 17 er razendsnel uit. De thuisploeg leek op weg naar de openingstreffer, totdat verdediger Ezra Hoogenboom de aanval een halt toeriep. Hij ontving hiervoor een rode kaart, waardoor Feyenoord Onder 17 met tien man verder moest.

Ook met een man minder bleef het Onder 17-team van Feyenoord Academy dreigend. De verdiende 0-1 viel na een uur spelen. Summerville bereikte met een knappe voorzet spits Bannis in het zestienmetergebied, die raak schoot. Hij tekende met zijn doelpunt direct voor de eindstand.

Trainer Boel was na afloop blij met de zege. ‘Dit is een terechte overwinning’, sprak hij. ‘De jongens hebben heel veel energie in de wedstrijd gestopt en voor elkaar gestreden. Vlak na de rode kaart gaven de jongens aan dat ze alleen genoegen zouden nemen met een zege. Dat hoort een trainer graag. Die strijdlust is uiteindelijke beloond met drie punten.’