Feyenoord O17 wint KNVB Beker

Feyenoord Onder 17 heeft woensdagavond beslag weten te leggen op de KNVB Beker. De ploeg van trainer Cor Adriaanse rekende in de finale op het eigen Varkenoord met 4-1 af met AZ Alkmaar Onder 16. ‘Mooi dat we het seizoen op deze manier en met een prijs kunnen afsluiten,’ aldus Adriaanse..

Feyenoord kwam in het eerste bedrijf het best uit de startblokken en bekroonde dit overwicht met een snelle voorsprong. Cheick Toure stuurde Achraf el Bouchataoui weg, die goed afrondde: 1-0. Het antwoord van de Alkmaarders, die in balbezit goed voor de dag kwamen, volgde twaalf minuten later met de gelijkmaker. Adriaanse: ‘Daar stonden we even niet goed.’ Nog voor de pauze bezorgde opnieuw El Bouchataoui, ditmaal met een rake vrije trap, de Rotterdammers een nieuwe voorsprong.

.

Na rust bleven treffers lange tijd uit, maar in gevaar kwam Feyenoord Onder 17 nooit. Joshua Zirkzee schoot na zeventig minuten opnieuw raak namens de Rotterdammers, waarna Rodney Huijgen met een knap afstandsschot aan alle onzekerheid een einde maakte en voor de 4-1 tekende.

.

‘Ik heb mijn ploeg de complimenten gegeven na de wedstrijd,’ sprak trainer Adriaanse. ‘Dit is gewoon een lastige wedstrijd, waarin maar één ding telde: de overwinning. Dat hebben we goed gedaan. Deze prijs zorgt ervoor dat we het seizoen op een mooie manier hebben kunnen afsluiten.’

.

Feyenoord Onder 17 – AZ Alkmaar Onder 16 4-1

7′ 1-0 Achraf el Bouchataoui

19′ 1-1

24′ 2-1 Achraf el Bouchataoui

70′ 3-1 Joshua Zirkzee

80′ 4-1 Rodney Huijgen