Feyenoord O16 wint met 1-7 van leeftijdsgenoten aartsrivaal

Feyenoord Onder 16 heeft zaterdag indruk gemaakt met een galavoorstelling in Amsterdam. Op Sportpark De Toekomst werden de leeftijdgenoten van Ajax met liefst 1-7 verslagen. Ook Feyenoord Onder 17 deed goede zaken, dankzij een knappe zege bij AZ. Een overzicht van de resultaten van Feyenoord Academy op zaterdag 19 januari lees je hieronder.

Onder 17 in slotfase naar verdiende zege bij AZ

Door een goal van Aimé Omgba vlak voor tijd heeft Feyenoord Onder 17 de lastige uitwedstrijd bij AZ Onder 17 met 1-2 gewonnen. De zege was terecht omdat de ploeg van Melvin Boel een goede wedstrijd op de mat legde. Toch kwam AZ na twaalf minuten op voorsprong uit een ingestudeerde corner. Daar omheen waren er kansen voor Mimeirhel Benita en Noah Naujoks die geen goal opleverden. Uit een goede aanval over de linker kant drukte Sven Zitman wel goed af voor de 1-1. Na de rust behield Feyenoord de overhand en dat werd beloond, toen Omgba goed zijn man uit kapte en in de korte hoek de winnende erin schoot.

AZ Onder 17 – Feyenoord Onder 17 1-2
Scoreverloop
12′ 1-0
28′ 1-1 Zitman
78′ 1-2 Omgba

Opstelling Feyenoord Onder 17
Pak, Van der Sloot, Owusu, Van der Zeeuw, Esajas, Zitman, Benita (70′ Van der Lubbe), Oulad M’Hand (70′ Knoll), Belarbi (78′ Maas), Naujoks, Berete.

Foto’s: Pieter Naujoks

Onder 16 maakt korte metten met Ajax in Amsterdam
Feyenoord Onder 16 heeft op sportpark De Toekomst met 1-7 uitgehaald tegen Ajax Onder 16. De Rotterdammers overbluften de thuisploeg op alle fronten en stonden bij rust al met 1-6 voor. Met veel positiewisselingen, hoog druk zetten en fanatiek opkomende backs was het team van trainer Dennis te Braak de tegenstander de baas. Shiloh ’t Zand nam drie treffers voor zijn rekening.

Ajax Onder 16 – Feyenoord Onder 16 1-7
7′ 0-1 ’t Zand
10′ 0-2 Veenvliet
12′ 0-3 ’t Zand
15′ 1-3
26′ 1-4 ’t Zand
30′ 1-5 El Moussaoui
32′ 1-6 El Moussaoui
57′ 1-7 Ben-David dos Santos

Opstelling Feyenoord Onder 16
Remie, Van Veldhoven (27′ Christoffel), Zouan, Baars, Van der Veldt, Veenvliet (60′ Hartjes), ’t Zand, Valk, El Moussaoui (70′ Lentze), Hokke (60′ Deurloo), Ben-David dos Santos (70′ Nasri).

Onder 15 door slechte eerste helft onderuit tegen AZ
Feyenoord Onder 15 heeft de goede start in de kampioenspoule met zeven goals in Arnhem geen passend vervolg gegeven op het eigen Varkenoord. Na een slechte eerste helft ging de ploeg van Mark Otten met 1-2 onderuit tegen AZ Onder 15.

Door een razendsnelle voorhoede van AZ liet de verdediging van Feyenoord zich terugzakken, terwijl de aanval juist druk probeerde te zetten. AZ ging slimmer om met de grote ruimtes op het veld en ook in de duels waren de bezoekers sterker.

AZ kwam op voorsprong door een onnodige weggegeven strafschop. Een Alkmaarder stond op de achterlijn met zijn rug naar het doel en werd uit gretigheid op de hakken getikt. Uit een snelle tegenaanval werd de score verdubbeld. Een sterk keepende Tjeerd Dekker voorkwam dat de ruststand nog ondraaglijker werd.

Na de pauze slaagde Feyenoord erin het tij te keren en ging het beter spelen. Invaller Jordi van Lunteren maakte er 2-1 van en dus ging het team van Feyenoord Acadamy er weer in geloven. De eveneens ingevallen Gjivai Zechiël was vervolgens dichtbij de gelijkmaker met een kopbal en bij de schietkansen van Jamal Ourhris en Nesto Groen lag de keeper in de weg.

Otten vond de eerste helft Feyenoord-onwaardig. ‘Zij bepaalden over het hele veld wat er gebeurde. In de tweede helft had het misschien 2-2 kunnen worden. Eerlijk gezegd hebben we dat ook in deze helft niet echt afgedwongen.’

Feyenoord Onder 15 – AZ Onder 15 1-2
21′ 0-1 penalty
23′ 0-2
45′ 2-1 Van Lunteren

Opstelling Feyenoord Onder 15
Dekker, Van Wingerden (55′ Zechiël), Bogarde, Van Tol (36′ Ket), Candelaria, Oetoehganal, Van der Heijden (36′ Van Lunteren), Van der Linden, Groen, Ourhris, Felecia.

Onder 13 onderuit bij fysiek sterk NEC
Feyenoord Onder 13 is het nieuwe jaar begonnen met een 5-2 uitnederlaag bij NEC Onder 13. De ploeg van Brian Pinas stuitte op een fysiek sterke ploeg die er vanaf de aftrap bovenop klapte. Al na een minuut stond het 1-0 omdat een afgeslagen bal werd binnengeschoten en een kwartier later werd de score verdubbeld door een mooie vrije trap. Feyenoord probeerde met een mannetje meer op het middenveld terug te komen, maar NEC counterde makkelijk naar een 4-0 voorsprong. Twee goals van Ivanildo Mendes da Silva en Alex Wagenaar mochten niet meer baten.

NEC Onder 13 – Feyenoord Onder 13 5-2
2′ 1-0
20′ 2-0
33′ 3-0
40′ 4-0
43′ 4-1 Mendes da Silva