Feyenoord O15 plaatst zich voor halve finale Beker

Feyenoord Onder 15 heeft zich dinsdag geplaatst voor de halve finale van het bekertoernooi. Op Varkenoord werd FC Utrecht Onder 15 met 2-1 verslagen. De winnende goal werd gemaakt door Saladin Oulad M’Hand uit een vrije trap.

In de competitie had Onder 15 op bezoek in Utrecht nog met 3-2 verloren. Trainer Mark Otten wist dus waar er dinsdagavond op gelet moest worden. ‘Ze hebben enkele sterke en snelle aanvallers, die ze meteen zoeken met een diepe bal in de omschakeling. We wisten dat we deze diepe ballen moesten voorkomen en dat we slim mee moesten lopen.’ Dankzij deze voorkennis slaagde Onder 15 erin de wedstrijd te controleren en weinig weg te geven, al werd de ploeg ook zelf nauwelijks echt gevaarlijk.

In de eerste helft gebeurde er dus niet al te veel voor beide doelen, maar Onder 15 sloeg toe bij een van de eerste serieuze mogelijkheden. Na een snelle omschakeling na balverlies van FC Utrecht werd de bal werd naar Shiloh ’t Zand gespeeld, die niet aarzelde en met een fraai schot de kruising vond (1-0).

Na rust profiteerde Onder 15 te weinig van de ruimte die de bezoekers weggaven. Alleen Mimeirhel Benita zag zijn inzet ternauwernood gered worden door de keeper, terwijl Max Christoffel dichtbij was met een schot van afstand. Ook hierbij stond de Utrechtse doelman in de weg.

Uit het niets kwam Utrecht Onder 15 vlak na rust op gelijke hoogte. Een schot van ver smoorde in de Rotterdamse defensie, waarna de bal precies goed viel voor de bezoekers en keeper Sam Pak werd gepasseerd. Buiten deze goal werden de bezoekers amper gevaarlijk. Wel ontstond er twee keer een hachelijke situatie met ver uitkomen van Pak na een diepe bal. In beide keren liep dit net goed af.

De wedstrijd werd beslist door een vrije trap van specialist Oulad M’Hand. Hij leek een voorzet te geven, maar niemand raakte de bal waarna deze in het net belandde. In de slotminuut kreeg Utrecht nog een corner waaruit er een hectische scrimmage ontstond. Ook hierbij stond Pak zijn mannetje, waardoor de bekeroverwinning en plaatsing voor de halve finales een feit was.

Feyenoord Onder 15 – FC Utrecht Onder 15 2-1

Scoreverloop

26′ 1-0 ’t Zand

47′ 1-1

58′ 2-1 Oulad M’Hand