Feyenoord O14 laat punten liggen tegen PSV O14

Eind september werd er nog met 2-5 gewonnen in Eindhoven en afgelopen zaterdag werd Ajax in Amsterdam verslagen (2-3), maar donderdagavond kwam Feyenoord Onder 14 thuis niet verder dan 1-1 tegen PSV Onder 14. De talenten van Davey van den Berg speelden te slordig voor een driepunter.

Feyenoord begon goed aan de wedstrijd die op verzoek van de uitploeg op deze avond in plaats van zaterdag gespeeld werd. Al binnen tien minuten zette Rainy Breinburg Feyenoord op 1-0, al kwam hier behoorlijk wat geluk bij kijken. De linksback trok de bal voor waarna hij via een been van een verdediger achter de keeper belandde.

Onder 14 bleef na de 1-0 de ploeg die probeerde te voetballen, alleen kon PSV zich prima vinden in een op counters loerende rol. De Eindhovenaren werden hieruit met hun snelle aanvallers steeds gevaarlijker. Tien minuten na de openingsgoal kwam PSV op gelijke hoogte uit een tegenaanval. De spits vertrok vanaf de rechterkant, hield de verdedigers van zich af en schoot de 1-1 langs keeper Bram Oskam. In het verloop van de eerste helft gebeurde er niet veel meer.

In de tweede helft probeerde Feyenoord vol voor de overwinning te gaan, alleen wilde het maar niet lukken om kansen te creëren. Keer op keer was het team slordig op de beslissende momenten. Uit een vrijde trap van Jordan Zirkzee rook de thuisploeg nog even aan de overwinning, maar de keeper van PSV ranselde de bal uit de kruising met een katachtige reflex. De Eindhovenaren hadden vrede met de gelijke stand en creëerden zelf geen kansen meer.

Van den Berg baalt ervan dat er niet meer in zat. ‘In de eerste helft zat er te weinig variatie in het spel. Na rust probeerden we het wel, maar waren de voorzetten slecht, de eindpass niet goed of werd de bal geblokt als die eens voor onze voeten viel om te schieten.’

Feyenoord Onder 14 – PSV Onder 14 1-1