Feyenoord laat wederom punten liggen

Feyenoord heeft ondanks een groot veldoverwicht slechts één punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag: 2-2. Na de vroege openingstreffer van Nicolai Jørgensen verzuimde de ploeg het duel voortijdig te beslissen, waardoor de thuisploeg zelfs op voorsprong kon komen. Karim El Ahmadi redde uiteindelijk een punt, maar de teleurstelling overheerste na afloop bij Feyenoord, dat voor de vierde competitiewedstrijd op rij niet wist te winnen.

Met de vroege voorsprong zette Feyenoord in Den Haag de trend voort van de uitduels met Roda JC Kerkrade en Shakhtar Donetsk. Nicolai Jørgensen kopte al na vier minuten beheerst raak na een afgemeten voorzet van de mee opgekomen Bart Nieuwkoop en tekende zo voor zijn eerste goal op kunstgras. In tegenstelling tot de twee afgelopen duels werd de vroege openingstreffer niet gevolgd door een snelle tegengoal, wat voor het nodige vertrouwen leek te zorgen bij Feyenoord. De ploeg bleef voor rust vrij gemakkelijk overeind tegen ADO, dat Feyenoord rustig liet opbouwen en er minder een ‘vechtwedstrijd’ van wist te maken dan vooraf was aangekondigd.

Feyenoord verzuimde het overwicht uit te drukken in de score, al kreeg de ploeg daar wel twee goede kansen voor. Halverwege de eerste helft lieten Nieuwkoop en Berghuis opnieuw zien een gevaarlijke tandem te vormen op de rechterkant, maar ditmaal kon de voorzet van de rechterverdediger niet verzilverd worden door Jørgensen. Op slag van rust mocht Berghuis zelf aanleggen na een fraaie actie van Sam Larsson en breed leggen van Jørgensen. De voor Oranje opgeroepen aanvaller koos voor de verre hoek en schoot naast, waar hij wellicht beter in de korte hoek had kunnen mikken.

Die missers kwamen Feyenoord duur te staan, want tien minuten na rust keek de ploeg ineens tegen een 2-1 achterstand aan. De eerste tegengoal viel vrijwel direct na de kans van Berghuis. Na een snel genomen vrije trap kreeg Feyenoord de bal niet voldoende weg, waarna Aaron Meijers hard raak schoot in de kruising. Tien minuten na rust moest Feyenoord opnieuw een goal slikken; Brad Jones ging bij een corner niet helemaal vrijuit en Wilfried Kanon kopte raak.

Het voordeel voor Feyenoord was dat er nog voldoende tijd was om iets aan de achterstand te doen. Kort na de 2-1 waren er goede kansen voor Karim El Ahmadi en Berghuis, maar deze werden niet benut. Vier minuten voor tijd was het wel raak, toen El Ahmadi aan de rechterkant goed doorzette en in de korte hoek doelman Robert Zwinkels passeerde. In blessuretijd leek Feyenoord er alsnog met de winst vandoor te gaan, maar Berghuis liet twee enorme kansen op de eerste drie punten sinds 1 oktober liggen.