Feyenoord laat kostbare punten liggen in Kerkrade

Feyenoord is er zaterdagavond opnieuw niet in geslaagd een wedstrijd te winnen. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst ging in Limburg op bezoek bij Roda JC, maar kwam ondanks een groot aantal kansen niet verder dan 1-1. De remise betekent de derde competitiewedstrijd op rij dat de regerend landskampioen niet weet te winnen.

Van Bronckhorst gaf vrijdagmiddag tijdens de persconferentie aan dat het team ervoor moest zorgen dat er verandering zou komen in de reeks van wedstrijden met puntenverlies. Steven Berghuis bewees vroeg in de wedstrijd dat hij die gedachte deelde met zijn trainer. De aanvaller werd vanaf het middenveld weggestuurd door Nicolai Jørgensen, kwam naar binnen, zocht zijn tegenstander op en loste een schot. Via het been van een tegenstander vloog de bal achter doelman Hidde Jurjus: 1-0.

Lang kon Feyenoord echter niet genieten van de voorsprong. Simon Gustafson, die dit seizoen door Feyenoord wordt verhuurd aan de Roda JC, was de Feyenoord-verdediging te slim af. De Zweedse middenveld stuurde enkele minuten na de openingstreffer met een simpel passje Dani Schahin, op het randje van buitenspel, weg. Karim El Ahmadi kon de spits niet afstoppen waarna Schahin de gelijkmaker binnenschoot.

Snel na de 1-1 nam het team van Van Bronckhorst de controle op de wedstrijd weer over, maar goede kansen om opnieuw op een voorsprong te komen waren schaars. Jens Toornstra kreeg er wel een grote mogelijkheid voor. De middenvelder verlengde een voorzet van Berghuis met de punt van zijns schoen, maar doelman Jurjus kon de bal wegboksen.

In het tweede deel van de wedstrijd wist Feyenoord de weg naar het vijandelijke doel veelvuldig te vinden. Tonny Vilhena kreeg na ruim vijf minuten in de tweede helft een levensgrote kans op de 2-1. De middenvelder kwam plots oog in oog te staan met de doelman van Roda JC, maar vergat de bal voldoende te controleren waardoor zijn kans op niets uitliep. Enige tijd later was ook Kevin Diks dicht bij het tweede Feyenoord-doelpunt. De verdediger kreeg zijn hoofd goed tegen de bal vanuit een hoekschop, maar zijn inzet werd op de doellijn gepakt.

De kansen bleven zich in het verdere vervolg van de wedstrijd opstapelen. Toornstra kon de bal enkele meters voor het doel van Jurjus niet controleren en diezelfde doelman wist een hard afstandsschot van El Ahmadi knap te pareren. Ook Jean-Paul Boëtius, die halverwege de tweede helft Toornstra verving, zag zijn schot gepakt worden. De bal wilde er maar niet in waardoor er, tot grote vreugde van het thuispubliek, na het laatste fluitsignaal 1-1 op het scorebord stond.