Nieuws

Feyenoord is op zoek naar meiden voor O15 en O17

on

Feyenoord breidt de meidentak voor het seizoen 2018-2019 verder uit en is op zoek naar talentvolle speelsters voor de Onder 15 en het nieuw te vormen Onder 17-team. Op zondag 22 april organiseert de club daarom voor het eerst een Talentendag voor alleen meiden.

Ben jij geboren tussen 1 januari 2002 en 31 december 2005 en denk je dat jij kans maakt op een plaats in het Onder 15- of Onder 17-team van Feyenoord? Meld je dan voor woensdag 11 april op deze pagina aan voor de Feyenoord Talentendag! Let op: aanmelden is nog geen deelname.

Selectiecriteria

Om in aanmerking te komen voor deelname aan de Talentendag moet je uit de omgeving van Rotterdam (denk aan de regio Rijnmond/Zuid-Holland) komen en momenteel minimaal uitkomen in de tweede klasse van een jongenscompetitie of op hoofdklasse-niveau spelen in een meidencompetitie.

Voldoe je aan die criteria en word je uiterlijk zondag 15 april uitgenodigd voor de Talentendag? Dan ben je op zondag 22 april welkom op Varkenoord, waar je wordt beoordeeld door trainers van Feyenoord en de huidige coaches van de Feyenoord meidenteams (Onder 13 en Onder 15).

Volgende stap

Feyenoord begint in het seizoen 2018-2019 dus met drie meidenteams aan de voetbalcompetitie. Met Onder 17 komt er nu één meidenteam bij. Binnen een aantal jaren moet dat worden uitgebouwd naar een academy waarin alle leeftijdscategorieën vertegenwoordigd zijn.

De organisatie van het meisjesvoetbal komt tot stand via een samenwerking tussen de Sportclub Feyenoord, Feyenoord Rotterdam en de Feyenoord Foundation. Binnen die organisatie vervult Manon Melis, topscorer aller tijden van het Nederlands elftal, een voorname rol. Melis is nu een klein jaar werkzaam op de Afdeling Supporters- en Maatschappelijke Zaken van Feyenoord.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou