Nieuws

Feyenoord is aan zet voor realisatie nieuwe Kuip

on

Om de komst van een nieuw stadion alsnog te realiseren, moet Feyenoord een eventueel nieuw voorstel doen. Het vorige plan werd donderdag ingetrokken door het college van burgemeester en wethouders, nadat bleek dat een meerderheid in de gemeenteraad onhaalbaar was. Sportwethouder Antoinette Laan vertelt het ANP dat een nieuw voorstel van Feyenoord zou moeten komen.

De gemeente is niet de initiatiefnemer voor de bouw van een nieuw stadion of de renovatie van De Kuip, verklaart de wethouder. Zodoende ligt de bal bij Feyenoord. Het college trok het voorstel voor een nieuw onderkomen in om ‘opnieuw in overleg te kunnen treden met de Feyenoord-familie’, maar het is nog niet duidelijk wanneer dat gebeurt of van wie het initiatief moet uitgaan. In ieder geval is het aannemelijk dat Feyenoord de pogingen voor een nieuw stadion niet zal staken. Het bestuur van de club is immers overtuigd van de noodzaak om De Kuip te verlaten.

Het oude plan sneuvelde, omdat de risico’s te groot werden geacht. Er werd geen meerderheid gevonden die de financiële garantstelling voor een lening van 165 miljoen euro steunde. D66 vond het onverantwoord, waardoor het plan alleen gered kon worden door enkele fractieleden van Leefbaar Rotterdam. Die partij besloot geen medewerking te verlenen, daar er volgens fractievoorzitter Ronald Schneider ‘te weinig draagvlak’ voor het project is. Feyenoord zal de gemeenteraad met een nieuw plan moeten proberen te overtuigen.

Bron: Soccernews.nl