Nieuws

Feyenoord in beroep tegen schorsing Vilhena 

on

Feyenoord gaat niet akkoord met het schikkingsvoorstel in de zaak-Tonny Vilhena. De aanklager betaald voetbal wil de middenvelder voor vier wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, schorsen wegens het uitdelen van een elleboogstoot aan Mathias Pogba tijdens de derby tussen Sparta Rotterdam en Feyenoord (1-0) van zondag.

.

Omdat het incident scheidsrechter Danny Makkelie was ontgaan, kon de aanklager het incident op basis van tv-beelden alsnog bestuderen. Dinsdag kondigde de aanklager betaald voetbal aan een onderzoek te beginnen en woensdag kwam het voorstel.

.

Pogba, matchwinner voor Sparta Rotterdam (1-0) met een vroege goal, stond na afloop met een pleister onder zijn oog voor de camera van FOX Sports. ‘Dat komt door een elleboogstoot van Tonny Vilhena. Maar dat maakt niet uit, het hoort bij het spel. Een mooi souvenir’, lachte het slachtoffer.

.

De arbitragezaak zal donderdagavond al plaatsvinden. Als de straf blijft staan, mist Vilhena de Eredivisie-duels met AZ (12 maart), SC Heerenveen (19 maart) en Ajax (2 april).

.

Bron: Vi.nl

Aanbevolen voor jou