Nieuws

Feyenoord houdt bijna miljoen euro over aan transfers Bruma en Fer

on

De transfers van Leroy Fer en Jeffrey Bruma naar respectievelijk Norwich City en PSV hebben ervoor gezorgd dat de portemonnee van Feyenoord gevuld wordt. Beide spelers kwamen in het verleden uit voor de Rotterdammers, maar besloten na hun opleiding te kiezen voor een andere club.

Fer kwam tussen 1999 en 2011 in actie voor Feyenoord, nadien besloot hij de club uit Rotterdam te verlaten om te vertrekken naar FC Twente. Die laatstgenoemde club heeft Fer inmiddels voor een bedrag van naar verluidt acht miljoen euro doorverkocht aan Norwich City.

Bruma speelde tot 2007 bij Feyenoord waarna hij terecht kwam bij Chelsea. De club verhuurde de verdediger tweemaal, maar besloot de mandekker uiteindelijk te verkopen aan PSV voor een bedrag van circa 3,5 miljoen euro. Doordat Feyenoord in ieder geval een opleidingsvergoeding hoort te ontvangen en vanwege het feit dat de clubleiding bij de vertrekken een percentage voor doorverkoop heeft afgesproken, houden de Rotterdammers zo’n 800.000 euro over aan de transfers van Bruma en Fer.

Bron: Soccernews.nl