Nieuws

Feyenoord-fans aangevallen in Charkov, één fan zwaargewond afgevoerd

on

Supporters van Feyenoord en Shakhtar Donetsk hebben dinsdagavond voor grote opschudding gezorgd in speelstad Charkov. Leden van beide groeperingen gingen in een café met elkaar op de vuist en zorgden voor een ongekende ravage.

Café-eigenaar Denis Solodovnikov doet tegenover het Algemeen Dagblad zijn verhaal. “Ik zag hoe de jongens samen met een groep Nederlanders naar buiten gingen om de roken”, aldus Solodovnikov. “Vervolgens renden ze allemaal naar binnen en vijftien tot twintig man probeerden binnen te komen door tegen de gesloten deur aan te rennen. Mensen probeerden binnen de deuren dicht te houden, maar vervolgens begonnen ze buiten de ramen in te slaan. Er werd over en weer gegooid met stukken asfalt; dat ging zeven tot tien minuten zo door.”

Naar aanleiding van het incident zijn circa vijftig fans, van beide clubs, meegenomen voor verhoor. Naar verluidt hadden de Feyenoord-supporters zich verzameld in de bar en werden ze aangevallen door de Oekraïense fans. Eén Feyenoord-fan werd aangevallen met een fles een moest zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd.

Bron: Voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou