Nieuws

‘Feyenoord en Van Persie hebben akkoord bereikt over contract van een jaar’

on

De kans op een terugkeer van Robin van Persie naar De Kuip lijkt in de laatste uren ineens toegenomen, zo melden
bronnen rond Feyenoord.

De all-time topscorer van het Nederlands elftal zou zelfs al een akkoord hebben bereikt over een contract van een jaar, met de optie op nog een seizoen. Wel moet Van Persie dan met zijn club Fenerbahçe zijn contract zien te ontbinden, voordat hij de overstap kan gaan maken. Hij zal dan bovendien een fors deel van zijn salaris moeten inleveren.

Feyenoord is niettemin hoopvol dat het de deal toch snel kan afronden, al blijft het nog steeds lastig omdat de club afhankelijk is van de opstelling van de Turkse grootmacht. Mocht de landskampioen er inderdaad in slagen van Persie vast te leggen, heeft het de selectie zo goed als rond. Eerder op de vrijdag bereikten de Rotterdammers al een akkoord met Watford over de terugkeer van Steven Berghuis, die na het weekeinde een meerjarig contract zal tekenen, vermoedelijk vier jaar.

Feyenoord heeft er nooit een geheim van gemaakt dat Robin van Persie welkom is. Hij moet het gat vullen dat Dirk Kuijt heeft achtergelaten. Van Persie zelf zou na een lang buitenlands avontuur bij Arsenal, Manchester United en Fenerbahce terug verlangen naar huis. Hij weet dat Feyenoord hem dolgraag wil hebben, zoals trainer Giovanni van Bronckhorst deze week in VI al verklaarde geregeld met de aanvaller te appen.

Van Persie ontbrak donderdag in de selectie van Fenerbahçe voor het duel met Sturm Graz in de derde voorronde van de Europa League. Zonder de Nederlander boekten de Turken een 1-2 overwinning.

Bron: Vi.nl
Foto: voetbalrotterdam.nl

Aanbevolen voor jou