Feyenoordinbeeld

FEYENOORD BLAMEERT ZICH IN DEVENTER

De eerste competitienederlaag van Feyenoord van dit seizoen is een feit. Na een loodzware week, met onder meer de uitwedstrijd tegen Zorya Luhansk in Oekraïne in de benen, ging de ploeg van Giovanni van Bronckhorst met 1-0 onderuit op bezoek bij Go Ahead Eagles..
In de laatste wedstrijd van een speelronde waarin achtervolgers Ajax, PSV en sc Heerenveen allemaal puntenverlies hadden geleden, hoopte Feyenoord op bezoek bij nummer zeventien Go Ahead Eagles verder afstand te nemen, alleen riep de ploeg in Deventer het onheil over zichzelf af.

.

Waar Feyenoord de afgelopen maanden vrijwel elke wedstrijd de slag op het middenveld won, lag daar nu juist de achilleshiel van het elftal. Niet alleen werden veel duels verloren, ook was de voortzetting richting de voorste linie te vaak niet goed verzorgd.

.

Het gevolg was dat de defensie voor rust overuren moest maken tegen de snelle spitsen Darren Maatsen en Jarchinio Antonia, die keer op keer konden uitbreken. Al na tien minuten werd Feyenoord gewaarschuwd, toen Jan-Arie van der Heijden de bal verloor aan Darren Maatsen en uiteindelijk de naar binnen gesneden Rick Karsdorp op de valreep redding bracht.

.

Twintig minuten later was het recept voor een volgende grote kans voor de thuisploeg hetzelfde, toen de dit seizoen juist zo standvastige Van der Heijden zich opnieuw verslikte in Maatsen. Dit keer viel er voor het doel niets meer te redden voor Feyenoord, want de voorzet van de aanvaller kon vrij binnen getikt worden door Antonia.

.

Dat Feyenoord alles behalve gelukkig was met de gang van zaken, was een kwartier eerder al gesymboliseerd door Steven Berghuis, die zich liet provoceren door Randy Wolters en geel kreeg voor zijn reactie. De aanvaller leek zich kort na het openingsdoelpunt te revancheren met een puntgave voorzet waaruit Van der Heijden de gelijkmaker binnen kopte, alleen werd het doelpunt afgekeurd wegens een vermeende handsbal van Berghuis.

.

Het moment paste in het beeld van de wedstrijd, waarin Feyenoord ook het geluk niet aan haar zijde had. Bovendien ontbrak het ook in de tweede helft aan het vernuft om serieus aanspraak te maken op de gelijkmaker. Waar Feyenoord worstelde om gevaarlijk te worden, kwam de grootste kans na rust zodoende op naam van Antonia, die na een snelle uitbraak vrij op Hansson af mocht. De doelman, die zijn eerste competitiewedstrijd voor Feyenoord speelde, kwam als winnaar uit de strijd.

.

Feyenoord mocht zodoende hoop houden dat in de slotfase een keer een bal goed zou vallen en het zo tenminste een punt zo overhouden aan een moeizame wedstrijd. Van Bronckhorst bracht daartoe nog Eljero Elia en Michiel Kramer in de ploeg, maar het mocht niet baten. Feyenoord was offensief machteloos, verspeelde in de Adelaarshorst dure punten en zag een reeks van 22 ongeslagen Eredivisieduels op rij op een onverwacht moment ten einde komen.