Nieuws

Feyenoord bevestigt trainingskamp in Dubai

on

Feyenoord belegt in de winterstop ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft een trainingskamp in Dubai. De selectie van trainer Fred Rutten vertrekt op maandag 5 januari richting de Verenigde Arabische Emiraten en keert op zondag 11 januari terug in Nederland. Het is nog niet bekend of Feyenoord een oefenwedstrijd zal spelen tijdens het winterse trainingskamp.

Dubai is een van de Verenigde Arabische Emiraten en is gelegen aan de Perzische golf in het Midden-Oosten. Dubai ligt nabij Oman, het land waar Feyenoord in 2011 in trainingskamp afwerkte. De gelijknamige hoofdstad Dubai is vooral bekend vanwege enkele opvallende bouwwerken, zoals het zevensterren hotel Burj Al Arab en Burj Khalifa, met ruim 829 meter het hoogste gebouw ter wereld.

De temperatuur in Dubai ligt in januari gemiddeld tussen de 14 en 24 graden Celsius. Daarmee is dit een ideale bestemming voor Feyenoord om zich onder goede omstandigheden voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Feyenoord hervat na de winterstop de competitie op zondag 18 januari met de thuiswedstrijd tegen FC Twente.

‘Met het verwelkomen van 14-voudig Eredivisie-winnaar Feyenoord krijgt een fantastisch voetbaljaar in Dubai nog meer waarde’, zegt Hamad Bin Mejren, Executive Director, Department of Tourism and Commerce Marketing, Dubai UAE. ‘De passie voor voetbal onder de lokale bevolking, expats en bezoekers is alsmaar groeiende, daarom is dit een perfect moment om Feyenoord hier te ontvangen. We zijn vereerd dat Feyenoord hier op bezoek komt, als afsluiting van een fantastisch jaar voor het voetbal in Dubai. We kijken er naar uit dat het team bij ons het nieuwe jaar inluidt in onze uitstekende winterse weersomstandigheden.’

Voorafgaand aan het trainingskamp in Dubai speelt Feyenoord op zondag 4 januari om 14.30 uur benefietwedstrijd tegen FC Emmen in De Kuip. De opbrengst van dit duel gaat volledig naar de Feyenoord Foundation, het goede doel van Feyenoord. Kaarten voor deze wedstrijd zijn voor € 7,50 per stuk te koop via www.feyenoord.nl/ticketshop.

Bron: Feyenoord.nl

IMG_7362.PNG