Feyenoord besluit trainingskamp met kleine nederlaag

Feyenoord heeft zaterdagmiddag het trainingskamp in Marbella afgesloten met een kleine nederlaag. De ploeg van trainer Ronald Koeman verloor op het Marbella Football Center met 2-1 van Club Brugge. Het doelpunt van Feyenoord werd gemaakt door Jean-Paul Boëtius, die zijn ploeg net na rust op gelijke hoogte zette. Met de oefenwedstrijd tegen de Belgische ploeg kwam er voor Feyenoord een einde aan het trainingskamp in Marbella.

Dat trainer Ronald Koeman het afsluitende oefenduel in Marbella serieus nam, bleek wel uit de opstelling waarmee hij zijn ploeg liet beginnen. Feyenoord speelde met vrijwel dezelfde ploeg als waarmee het de laatste duels voor de winterstop had gespeeld, met Anass Achahbar op de plaats van de geblesseerde Ruben Schaken als enige wijziging.

Dat de ploeg al enige tijd in grotendeels dezelfde formatie aantreedt, bleek tijdens de openingsfase van de wedstrijd. Feyenoord liet de bal makkelijk rond gaan en zocht op de perfecte grasmat van het Marbella Football Center geduldig de combinaties. Via de linkerkant leidde dat ook tot de eerste mogelijkheden, onder meer toen doelman Vladan Kujovic, oud-keeper van Roda JC, met de grootst mogelijke moeite een van richting veranderd schot van Tonny Vilhena uit het doel wist te tikken.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Feyenoord, maar de ploeg zat na het rustsignaal desondanks met een teleurstellend gevoel in de kleedkamer. Een fraaie goal van Carlos Bacca, die de bal van halverwege de Feyenoord-helft over doelman Erwin Mulder wist te schieten, zorgde er niet alleen voor dat Feyenoord op achterstand kwam, er sloop bovendien enige onrust in het elftal. Daarnaast troffen de Feyenoorders in de kleedkamer een aangeslagen Lex Immers aan, die tegen het einde van de eerste helft niet verder kon spelen en werd vervangen door Ruud Vormer.

Des te knapper was de snelle gelijkmaker waarmee Feyenoord de wedstrijd na rust hervatte. Via het been van een verdediger zag Boëtius de bal met een afstandsschot vanaf de linkerkant in de verre hoek belanden. De treffer van de jonge aanvaller leidde tot vreugde op de met honderden Feyenoord-supporters gevulde tribunes, maar hun gejuich verstomde al snel. Een benutte strafschop van Ofoe Vadis, die hij zelf verdiende na een overtreding van Mulder, zorgde ervoor dat Feyenoord opnieuw in de achtervolging moest.

De jacht op de gelijkmaker werd ingezet met een aantal frisse spelers, nadat Koeman na een uur spelen vier wissels tegelijk had toegepast. Club Brugge koos ervoor om de 2-1 voorsprong te verdedigen en liet het balbezit aan Feyenoord, waardoor de slotfase zich vrijwel volledig op de helft van de Belgen afspeelde. De druk van Feyenoord leek beloond te worden door een treffer van invaller Guyon Fernandez, maar deze werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Hoewel Koeman in de laatste minuten van de wedstrijd met onder meer A-junior Sven van Beek nog twee verse krachten inbracht, lukte het Feyenoord niet om de achterstand nog ongedaan te maken. Desondanks gingen de spelers onder luid applaus van de aanwezige supporters van het veld, waarmee het trainingskamp in Marbella ten einde kwam.

Club Brugge – Feyenoord 2-1