Nieuws

Feyenoord Academy sluit preventieweek af

on

Binnen de Feyenoord Academy doen we er alles aan om blessures te voorkomen en om spelers zo optimaal mogelijk te laten presteren. De preventieweek, die afgelopen week werd georganiseerd, is hier een goed voorbeeld van.

Tijdens deze week werd door City Lens de visus gecontroleerd en onder andere getest op kleurenblindheid.

De fysiotherapeuten hebben de kracht van specifieke spiergroepen gemeten. Spelers bij wie er een verschil in kracht werd gevonden, zullen deze spiergroepen selectief gaan trainen om zo het risico op een spierblessure zo klein mogelijk te maken. 

Daarnaast werd door de dokter de uitgangswaarde voor een hersenschuddingtest verzameld. Helaas loopt een aantal jeugdspelers gedurende het seizoen een hersenschudding op. Een hersenschudding presenteert zich vaak vaag en is meestal moeilijk in te schatten. Dit is de voornaamste reden waarom hersenschuddingen vaak onvoldoende herkend en niet altijd even adequaat behandeld worden. Wereldwijd komt er in de wetenschappelijke literatuur steeds meer aandacht voor dit probleem. Nu we de uitgangswaarde van deze test hebben, kunnen we de ernst van de hersenschudding beter inschatten en onze jeugdspelers gedurende het seizoen beter behandelen. 

Een andere bijzondere primeur dit jaar was de tandartscontrole op Varkenoord. De Feyenoord Academy werkt in dit kader samen met Michiel Lieshout van ProClin, die gespecialiseerd is in de mondgezondheid bij topsporters. 

Michiel Lieshout legt uit: “Het gebruik van zoete sportdrank, zeker in combinatie met een droge mond tijdens het sporten, kan op jonge leeftijd al gaatjes en slijtage van de tanden geven. De ontstekingen in de mond die hierdoor kunnen ontstaan, kunnen de sportprestatie negatief beïnvloeden. Het vroeg ontdekken van kleine gaatjes en slijtage kan problemen op latere leeftijd voorkomen. 

De Feyenoord Academy is de 1e jeugdopleiding in Nederland die aandacht heeft voor de mondgezondheid van haar spelers. Veel profclubs screenen wel hun selectie, maar tot op heden nog niemand haar jeugdspelers, en dat terwijl gebitsproblemen al vaak beginnen in de jeugd” besluit Michiel Lieshout. 

Bron: feyenoordacademy.nl

Aanbevolen voor jou