Feyenoord A1 wint topper van Psv A1

De topper tussen Feyenoord A1 en PSV A1 was zaterdag een prooi voor de Rotterdammers. Ook Feyenoord A2 was succesvol en versloeg Almere City A1 met ruime cijfers. Feyenoord B1 leed in Alkmaar een ruime nederlaag tegen AZ B1, terwijl B2 op vrijdagavond al te sterk was voor Vitesse B2. Beide C-elftallen maakten geen fout. C1 was VVV/Helmond Sport de baas, terwijl FC Den Bosch op eigen veld drie punten verloor aan C2. Feyenoord D1 was vrij.

TOPPER TUSSEN FEYENOORD EN PSV PROOI VOOR ROTTERDAMMERS

Feyenoord A1 heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen PSV met 1-0 gewonnen. Spits Wessel Dammers was dankzij zijn doelpunt matchwinner voor de Rotterdammers. In de slotfase speelde Feyenoord het duel professioneel uit, nadat de Eindhovenaren een directe rode kaart hadden gekregen voor een stevige overtreding.

Op een goed gevuld Varkenoord was de openingsfase van de wedstrijd voor Feyenoord. Na een paar kleine kansen dacht de thuisploeg op voorsprong te komen, maar het doelpunt van Marlon Slabbekoorn werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Makaay: ‘Na die goede openingsfase werd het wat rommeliger op het veld en ontstond er een aantal scrimmages voor het doel van Maarten de Fockert. Dan moet je een beetje geluk hebben dat een bal niet verkeerd valt. Maar die fase zijn we goed doorgekomen.’
Direct na de pauze kreeg PSV dé kans op de openingstreffer, maar de Eindhovense spits mikte over het Feyenoord doel. ‘En daarna maken wij uit een goede aanval het openingsdoelpunt via Wessel Dammers’, zei Makaay, die kort na de 1-0 Dammers een identieke kans zag missen. ‘Daarmee had hij de wedstrijd direct in het slot kunnen gooien. Dat gebeurde helaas niet, waardoor het spannend bleef.’

In een poging een punt over te houden aan het treffen op Varkenoord besloot PSV achterin één op één te spelen. ’Dat hielden zij twee minuten vol en toen ging een verdediger in de fout door een forse overtreding te maken. Hij kon met rood vertrekken’, aldus Makaay. ‘Daarna hebben we het professioneel uitgespeeld. Dat deden we goed. We hebben geen kans meer weggegeven.’

Feyenoord A1 – PSV A1 1-0
70’ 1-0 Wessel Dammers

Opstelling Feyenoord A1: De Fockert; Cabral, Houben, Hardeveld, Gronsveld; Dekker, Nieuwkoop (71’ Driebergen), Karsdorp; Idrissi (80’ Robinson), Dammers en Slabbekoorn (69’ Elst).

FEYENOORD A2 LAAT CONCURRENT ALMERE CITY KANSLOOS: 5-1

Feyenoord A2 heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen Almere City met 5-1 gewonnen. De ploeg van trainer Jan Gösgens was veruit de betere ploeg op Varkenoord en wist de bal vijf keer achter Ronald Koeman junior te schieten, die bij de gasten op het doel stond.

Feyenoord-hoofdtrainer Ronald Koeman zag hoe zijn zoon al na vijf minuten de eerste keer de bal uit het net kon halen nadat Gilberto da Silva van buiten het strafschopgebied raak schoot: 1-0. Tien minuten later werd de score verdubbeld door een eigen doelpunt. Gösgens: ‘Een afgetekende overwinning. Ondanks dat Almere City maar één punt boven ons stond, waren we duidelijk de betere ploeg. Een groot verschil met de uitwedstrijd, die we maar moeizaam wonnen.

Door doelpunten van Gerson Pisas, Leandro Martis en opnieuw Gilberto da Silva liepen de Rotterdammers uit naar een ruime zege. ‘Het enige dat ik mijn ploeg kan verwijten is dat we niet meer doelpunten hebben gemaakt. Want als we er voor rust al zes hadden gescoord, had niemand vreemd op gekeken.’

Voor A2 was de wedstrijd tegen Almere City de eerste competitiewedstrijd na de winterstop. Gösgens: ‘Dus ook voor ons is de competitie weer begonnen. En dan is het altijd prettig wanneer je met een ruime overwinning begint.’ Volgende week speelt A2 uit tegen hekkensluiter Argon.

Feyenoord A2 – Almere City A1 5-1
5’ 1-0 Gilberto da Silva
14’ 2-0 Eigen doelpunt
37’ 3-0 Gerson Pisas
55’ 4-0 Leandro Martis
80’ 4-1
85’ 5-1 Gilberto da Silva

Opstelling Feyenoord A2: Van der Linden; Proost, Van Dorp, James, Go (80’ Racaj); El Baad (85’ Van der Pijl), Da Silva, De Vos; Martis (65’ Van der Struis), Pisas (70’ Yalamoglu) en Van Putten.

FEYENOORD B1 GEEFT NIET THUIS TEGEN AZ

Feyenoord B1 heeft zaterdag in Alkmaar een ruime nederlaag geïncasseerd, tegen de leeftijdsgenoten van AZ verloor de ploeg van trainer Cor Adriaanse met 4-1. ‘We zijn vandaag op alle fronten tekort gekort gekomen. Dit is een dik verdiende nederlaag’, baalde Adriaanse.

De Rotterdammers kwamen na een kwartier op voorsprong via een kopbal van Fabian Korporaal. ‘Maar daarvoor zaten we eigenlijk ook al niet in de wedstrijd’, zei Adriaanse. ‘We speelden alleen maar de lange bal naar voren; we vergaten te voetballen. Het was van onze kant echt bar en boos.’

AZ, dat nog voor rust op gelijke hoogte was gekomen, maakte kort na de pauze direct de 2-1. Adriaanse: ‘We waren kansloos vandaag. Ik miste ook de echte wil om te willen winnen. Over heel de wedstrijd hebben we één kans gecreëerd. Dat zegt genoeg. Als het niet gaat, moet je de mouwen opstropen en uit een ander vaatje tappen.’

‘We moeten elkaar durven corrigeren’, ging Adriaanse verder. ‘Als je als speler stappen wilt maken, moet je elkaar af en toe de waarheid zeggen. Je hoeft geen vriendjes te blijven. Volgende week spelen we voor de beker tegen FC Den Bosch, dan moet het echt een stuk beter dan vandaag.’

AZ B1 – Feyenoord B1 4-1
17‘ 0-1 Fabian Korporaal
27’ 1-1
43’ 2-1
66’ 3-1
77’ 4-1

Opstelling Feyenoord B1: Hagendijk; Koomen, Kingsale, Verdonk, Absalem; Van Haaren (55’ Van der Meer), Korporaal (55’ Hamer), Schuurman; Den Hoedt (55’ Hammouti), Robertha en Fernandes (73’ Janga).

SNELLE GOAL HELPT FEYENOORD B2 LANGS STERK VITESSE

Feyenoord B2 heeft vrijdagavond de uitwedstrijd tegen Vitesse B2 met 1-2 gewonnen. Een snel doelpunt in de eerste helft en een rappe goal na rust maakten het verschil in Arnhem. ‘Vooral verdedigend hebben we het goed gedaan’, aldus trainer Marcel Koning.
Rodney Kongolo zorgde kort na de aftrap al voor de openingstreffer. Kort daarna kreeg Feyenoord twee grote kansen het net opnieuw te laten bollen, maar die waren niet besteed aan de Rotterdamse aanvallers. Koning: ‘We zakten na de goal erg ver weg. Vitesse speelde beter positiespel en was ook scherper in de duels. Wij hadden een van onze mindere dagen.’

Sali Anez tekende kort na rust voor de 0-2. Een goed moment, vond Koning. ‘Daarna hebben we eigenlijk geen kans meer weggegeven. Wel hielden zij ons goed onder druk, vooral door het inbrengen van lange ballen en voorzetten vanaf de zijkant. Maar verdedigend stonden we ons mannetje.’

Vijftien minuten voor tijd bracht Vitesse vanaf de penaltystip de marge terug tot één doelpunt, maar dichterbij kwamen de Arnhemmers niet. Koning: ‘Aanvallend en opbouwend was het vandaag echt een mindere dag, maar gelukkig stonden we defensief wel goed. Op karakter hebben we de punten gewonnen.’

Vitesse B2 – Feyenoord B2 1-2
4’ 0-1 Rodney Kongolo
46’ 0-2 Sali Anez
65’ 1-2

Opstelling Feyenoord B2: Bijlow; Bijl, Sinteur (60’ Hempenius), Knoester, De Sterke (20’ Roffelsen); Smulder, Shurendo, Kongolo; El Hankouri (52’ Tilborg), Fagrach (74’ Toure) en Anez (65’ Chong).

FEYENOORD C1 HEEFT AAN EEN HELFT GENOEG TEGEN VVV

Feyenoord C1 heeft zaterdag de competitiewedstrijd tegen VVV/Helmond Sport met 3-0 gewonnen. Met name in het eerste half uur van de wedstrijd speelde de ploeg van trainer Jeffrey Oost een uitstekende wedstrijd. In die fase werd VVV op een onoverbrugbare 2-0 achterstand gezet.

‘We speelden heel enthousiast en kwamen af en toe razendsnel voor de goal van VVV’, was Oost lovend over zijn team. ‘Ook in de afronding waren we vandaag ontzettend scherp, alleen stond er een goede keeper in het doel die de ballen er goed uit hield. Want we hadden er wel een stuk of vijf kunnen maken voor rust.’

Ook na rust hadden de Rotterdammers een veldoverwicht, alleen waren de gasten wat feller dan voor de pauze. Oost: ‘Maar wij waren ook minder. We soleerden na rust te veel en stopten minder arbeid in de wedstrijd dan voorheen. Desondanks zijn we nooit in de problemen gekomen. Een degelijke overwinning met zeker in de eerste helft goed voetbal.’

Feyenoord C1 – VVV/Helmond Sport C1 3-0
13’ 1-0 Jordy Wehrmann
21’ 2-0 Edin Bibuljica
68’ 3-0 Joel Piroe

Opstelling Feyenoord C1: Beukers; Reith, Sonnelveld (50’ Saikoen), Van der Pluijm, Malacia; Toure, Wehrmann, Van Mullem (55’ Kubilinskas); Bibuljica (46’ Westerveld), Piroe, Chong.

VEERKRACHTIG FEYENOORD C2 BUIGT ACHTERSTAND OM IN ZEGE

Feyenoord C2 heeft zaterdag een spectaculaire overwinning behaald tegen FC Den Bosch. De Rotterdammers wonnen na een knotsgekke slotfase met 4-5. ‘We speelden matig, maar hebben ons geweldig terug geknokt. Daar kan ik alleen maar trots op zijn’, sprak C2-trainer Edwin de Graaf na afloop.

Achraf El Bouchataoui zette Feyenoord na een paar minuten spelen uit een vrije trap op 0-1, maar zijn doelpunt werd al snel ongedaan gemaakt door de thuisploeg. Na een vermeende duwfout kreeg Feyenoord een penalty tegen, die werd benut door Den Bosch: 1-1. Max Spakman zorgde er kort voor rust met een knappe goal voor dat de Rotterdammers met een voorsprong konden rusten.

De Graaf: ‘Eigenlijk was het van onze kant een heel matige en slordige wedstrijd. We zaten niet in de duels en in de passing waren we onzuiver. Ook na rust was het niet best en begon Den Bosch agressiever aan de wedstrijd.’ Door persoonlijke fouten achterin kwam de thuisploeg op een 4-2 voorsprong.

Twintig minuten voor tijd maakte Zakaria Eddahchouri de aansluitingstreffer, waarna Achraf El Bouchataoui en de ingevallen Nelson Amadin in de absolute slotfase nog voor een Rotterdamse overwinning zorgden. ‘De ontlading was groot bij de jongens’, zei De Graaf. ‘Ik heb ze ook echt een groot compliment gemaakt voor hun werklust. Ondanks dat het spel niet goed was.’

FC Den Bosch C2 – Feyenoord C2 4-5
7’ 0-1 Achraf El Bouchataoui
20’ 1-1
33’ 1-2 Max Spakman
38’ 2-2
41’ 3-2
46’ 4-2
52’ 4-3 Zakaria Eddahchouri
64’ 4-4 Achraf El Bouchataoui
69’ 4-5 Nelson Amadin

Opstelling Feyenoord C2: Van Leeuwen; Rashiti, El Bouchataoui,Lewis, Loshi (50’ De Kubber); Reemst (55’ Amadin), Eddahchouri, Huijgen; Van Ewijk, Spakman (55’ Heijberg) en Delpiero (50’ Geertruida).