Feyenoord A1 wint nipt van Fc Groningen A1

Feyenoord A1 heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen FC Groningen met 3-2 gewonnen. Feyenoord B1 was op eigen veld veel te sterk voor sc Heerenveen (6-0) en B2 versloeg Roda JC in Rotterdam met 5-2. Feyenoord C1 won met 2-0 van NEC/FC Oss en D1 bereikte de bekerfinale door Excelsior Rotterdam in de halve eindstrijd met 1-2 te kloppen. Feyenoord C2 speelt een toernooi op Texel, A2 kwam niet in actie.
UITBLINKER BART NIEUWKOOP HELPT A1 LANGS FC GRONINGEN

Feyenoord A1 heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen FC Groningen met 3-2 gewonnen. Op een moeilijk bespeelbaar veld speelde de thuisclub zeker geen grootste wedstrijd, maar was de kansenverhouding wel in het voordeel van de Rotterdammers.

Al na zeven minuten keek de ploeg van trainer Roy Makaay tegen een achterstand aan, toen de Groningse spits keeper Kamil Miazek verschalkte. Miazek verdedigde het Feyenoord-doel omdat eerste keeper Maarten de Fockert wegens een blessure niet in actie kon komen. Makaay: ‘Ik ga er vanuit dat hij niet al te lang uit de roulatie is.’

Na de vroege achterstand hing uitblinker Bart Nieuwkoop de scorebordjes eigenhandig in Rotterdams voordeel. ‘Bart speelde uitstekend, dat mag ook wel eens gezegd worden’, aldus Makaay. ‘Ondanks dat we niet onze beste wedstrijd speelden, kwamen we toch voor rust nog op 2-1. Maar door een slecht verdedigen geven we die voorsprong zomaar weer uit handen. Dat is echt balen.’

De tweede helft was beter van Feyenoord-zijde. Invaller Marlon Slabbekoorn raakte eerst de paal, maar kort daarna werd het dan toch 3-2 toen Rick Karsdorp uit een vrije trap de Groningse doelman passeerde. Makaay: ‘Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar ik vind wel dat we verdiend gewonnen hebben. Alleen moet het voetbal gewoon beter; daarin verwachten we meer van deze spelers.’

Feyenoord A1 – FC Groningen A1 3-2
Scoreverloop:
7’ 0-1
12’ 1-1 Bart Nieuwkoop
35’ 2-1 Bart Nieuwkoop
41’ 2-2
68’ 3-2 Rick Karsdorp

Opstelling Feyenoord A1: Miazek; Cabral, Houben, Hardeveld, Gronsveld; Dekker, Nieuwkoop, Karsdorp; Klooster (53’ Slabbekoorn), Dammers en Idrissi.

FEYENOORD B1 HEER EN MEESTER TEGEN SC HEERENVEEN: 6-0

Feyenoord B1 heeft zaterdag met ruime cijfers gewonnen van SC Heerenveen. Op het veld van Varkenoord werd het 6-0 voor de ploeg van trainer Cor Adriaanse, die geen moment in de problemen kwam.

Al na drie minuten brak spits Nigel Robertha de ban voor de Rotterdammers, waarna via Jari Schuurman en Rashaan Fernandes de 3-0 ruststand op de borden kwam. Adriaanse: ‘Wij willen dit seizoen nog wel eens gas terug nemen wanneer we op voorsprong komen, maar dat was vandaag niet het geval. We zijn doorgegaan met voetballen en ook met scoren. De jongens hebben zichzelf echt beloond.’

Toen Rashaan Fernandes kort na de pauze zijn tweede treffer tegen de touwen had geschoten was de buit binnen voor Feyenoord en werd er uitgelopen naar een half dozijn treffers. De overwinning was welkom, vond Adriaanse. ‘We hebben eindelijk weer eens een goede overwinning geboekt. We speelden naar behoren en hebben als team zijnde niets weggegeven. De instelling was goed en iedereen voerde zijn taken uit. Prima. We hebben nog zes wedstrijden te gaan. Daarin willen we goed voor de dag komen.’

B1 speelt woensdag de volgende competitiewedstrijd, thuis tegen Sparta Rotterdam.

Feyenoord B1 – SC Heerenveen B1 6-0
3’ 1-0 Nigel Robertha
14’ 2-0 Jari Schuurman
39’ 3-0 Rashaan Fernandes
50’ 4-0 Rashaan Fernandes
64’ 5-0 Nigel Robertha
76’ 6-0 Calvin Verdonk

Opstelling Feyenoord B1: Velanes; Kingsale, Van der Meer, Verdonk, Absalem (50’ Hammouti); Van Haaren, Korporaal, Schuurman (64’ Franse); Den Hoedt, Robertha en Fernandes (58’ De Jesus).

FEYENOORD B2 VEEL STERKER DAN RODA JC: 5-2

Feyenoord B2 heeft op eigen veld Roda JC met 5-2 verslagen. De ploeg van trainer Marcel Koning greep de Limburgse opponent vanaf het begin bij de strot en liet pas los toen een ruime 5-0 voorsprong was bereikt.

Mohammed el Hankouri en Sali Anez schoten de Rotterdammers al binnen zeven minuten op een 2-0 voorsprong. Die was het gevolg van de aanvallende spelopvatting die de ploeg hanteerde. Koning: ‘We begonnen agressief en kregen enorm veel kansen via goed uitgespeelde aanvallen. We hadden voor rust al meer afstand moeten nemen.’

Na rust maakte Feyenoord direct aan alle onzekerheden een einde door de score vrij snel naar vijf treffers te tillen. ‘Daarna zijn we gaan wisselen om jongens die met het Nederlands elftal op pad waren geweest of kleine pijntjes hadden te ontlasten. Vanaf volgende week hebben we te maken met een dubbel programma, dus we moeten voorzichtig zijn’, aldus de trainer, die Rodney Kongolo tien minuten voor tijd uit voorzorg naar de kant haalde omdat hij kampte met lichte hamstringklachten. ‘Daardoor speelden we de wedstrijd met tien man uit en kregen we nog tegendoelpunten. Maar in de problemen zijn we geen minuut geweest.’

Feyenoord B2 – Roda JC B2 5-2
2’ 1-0 Mohammed el Hankouri
7’ 2-0 Sali Anez
23’ 3-0 Bart Sinteur
44’ 4-0 Sali Anez
54’ 5-0 Tarik Fagrach
67’ 5-1
74’ 5-2

Opstelling Feyenoord B2: Ten Hove; Hempenius, Sinteur, Knoester (57’ Roffelsen), De Sterke; Smulder (62’ Schippers), El Hankouri (51’ Fagrach), Kongolo; Tilborg (62’ Toure), Janga en Anez.

FEYENOORD C1 VINDT MOEILIJK HET NET, MAAR WINT WEL VAN NEC/FC OSS

Feyenoord C1 heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen NEC/FC Oss met 2-0 gewonnen. Het grootste euvel was dat de ploeg van Jeffrey Oost moeilijk tot scoren kwam op het eigen Varkenoord.

‘In de eerste helft hebben we vooral op de helft van de tegenstander gespeeld en kregen we via de zijkanten goede mogelijkheden de score te openen. Alleen waren de posities voor het doel op die momenten niet goed bezet’, begon Oost zijn nabeschouwing. ‘NEC zat er ook goed bovenop, maar werd niet gevaarlijk voor ons doel.’ In de slotfase van de eerste helft was het Cheik Toure die met een hard schot van de rand van het strafschopgebied de score toch wiste te openen, waardoor de Rotterdammers met een voorsprong konden rusten.

Nadat Tahith Chong voor de bevrijdende 2-0 had gezorgd werd het rommeliger op het veld. Oost: ‘Het speelveld werd te klein en aan de bal waren we onrustig. We wilden te snel de 3-0 en dus de beslissing in de wedstrijd forceren. Dat liep vaak spaak. Al met al waren we vandaag verreweg de betere ploeg en is er op de overwinning niets af te dingen.’

Feyenoord C1 – NEC/FC Oss C1 2-0
35’ 1-0 Cheik Toure
45’ 2-0 Tahith Chong

Opstelling Feyenoord C1: Evora; Reith, Van den Ende, Van Wetten (55’ Saikoen), Malacia; Toure (55’ Van Mullem), Wehrmann, Vente (40’ Van der Pluijm); Westerveld (40’ Bibuljica), Piroe en Chong.

FEYENOORD D1 IN BEKERFINALE NA UITZEGE OP STUG EXCELSIOR ROTTERDAM

Feyenoord D1 heeft zaterdag de bekerfinale bereikt door stadgenoot Excelsior Rotterdam met 1-2 te kloppen. In Kralingen had Feyenoord ondanks de overwinning veel moeite met het stugge Excelsior, dat D1 direct vast probeerde te zetten. ‘Maar kwaliteit gaf uiteindelijk de doorslag’, aldus Taument.

Excelsior startte brutaal aan de wedstrijd door de ploeg van Taument direct vast te zetten. Taument: ‘Het overkomt ons niet vaak dat ploegen dat durven. Overal op het veld werd één op één gespeeld en er was veel strijd. Excelsior was daarin gewoon wat beter.’ De thuisclub ging met een verdiende voorsprong de rust in.

Na de pauze bleek Feyenoord kwalitatief toch beter dan de Kralingers. Een minuut na zijn invalbeurt tegen zijn oude club bracht Wouter Burger de stand in evenwicht. Quinten Maduro, die door zijn trainer in de tweede helft als extra spits werd gebruikt, zorgde voor de Feyenoord-zege. ‘Ik wilde het niet op penalty’s aan laten komen’, zei Taument na afloop. ‘Zeker na rust hadden we het heft in handen en moesten we eigenlijk uitlopen naar 1-3 of 1-4. Nu we de competitie niet meer kunnen winnen is de beker een mooie prijs. Die spelen we op neutraal terrein tegen FC Twente.’

EXCELSIOR ROTTERDAM D1 – FEYENOORD D1 1-2
15’ 1-0
39’ 1-1 Wouter Burger
47’ 1-2 Quinten Maduro

Opstelling Feyenoord D1: Koorevaar; Hall (31’ Hoogenboom), Jurrien Maduro, Quinten Maduro, Hartman; Verbeek, Yates, Gunduz (38’ Burger); Summerville, Doesburg en Azarkan (38’ Dijksteel).