Feyenoord A1 wint met 0-5 van De Graafschap A1

Feyenoord A1 heeft woensdagavond de uitwedstrijd tegen De Graafschap A1 met 0-5 gewonnen. In Doetinchem kwam de ploeg van trainer Roy Makaay nauwelijks in de problemen. Feyenoord klimt door de overwinning naar een gedeelde derde plek van de Eredivisie voor A-junioren.

‘Op de overwinning is niets af te dingen’, begon Makaay zijn nabeschouwing. Hij zag Marlon Slabbekoorn na acht minuten de openingstreffer maken. ‘Maar na de 0-1 speelden we een stuk minder. We verloren snel de bal en de organisatie stond niet altijd even goed. Het was voor ons ook even wennen, aangezien De Graafschap als een van de weinige teams in onze competitie in een 4-4-2-formatie speelt. Op de training zijn we daar natuurlijk mee bezig geweest, maar nu werden we ook in een wedstrijd getest. Het is leuk om die ontwikkeling bij de spelers te zien. Ook daarin maken ze stappen.’

Oussama Idrissi en Wessel Dammers schoten de Rotterdammers nog voor rust op een veilig 0-3 voorsprong. Makaay: ‘Vooral de tweede goal van Oussama was een voorbeeld van hoe je hoort te voetballen. Het spel verleggen waardoor de backs vrijkomen en van daaruit de aanvallers in stelling brengen. Een uitstekende goal.’

Feyenoord kwam, op een paar scrimmages in de eerste helft na, in Doetinchem geen moment in de problemen. Wessel Dammers en Rick Karsdorp bepaalden na de pauze de eindstand op 0-5.

Door de overwinning stijgen de Rotterdammers naar een gedeelde derde plek in de competitie, met zeven punten achterstand op koploper PSV (35 punten uit 16 wedstrijden). De achterstand op nummer twee Ajax (34 uit 15) is zes punten. Wel heeft Feyenoord twee wedstrijden minder gespeeld dan de Eindhovenaren en één wedstrijd minder dan de leeftijdsgenoten uit Amsterdam.

Zaterdag speelt Feyenoord A1 de volgende competitiewedstrijd, tegenstander is Willem II/RKC.

De Graafschap A1 – Feyenoord A1 0-5

Scoreverloop:
8’ 0-1 Marlon Slabbekoorn
37’ 0-2 Oussama Idrissi
43’ 0-3 Wessel Dammers
63’ 0-4 Wessel Dammers
71’ 0-5 Rick Karsdorp

Opstelling Feyenoord A1: De Fockert; Cabral, Houben, Hardeveld, Gronsveld; Dekker (65’ De Vos), Nieuwkoop (75’ Blijham), Karsdorp; Idrissi, Dammers (73’ Robinson) en Slabbekoorn (65’ Elst).