Feyenoord A1 wint competitiewedstrijd tegen Fc Groningen A1

Feyenoord A1 is zaterdag met een overwinning gestart aan de tweede seizoenshelft. De ploeg van trainer Roy Makaay besliste na rust de uitwedstrijd tegen FC Groningen in haar voordeel. Ook de B1 nam het op tegen FC Groningen en pakte op Varkenoord eveneens drie punten. Feyenoord B2 was Quick B1 in een vriendschappelijk duel de baas. Bij de C-teams was er wisselend succes. C1 verloor op bezoek bij Willem II/RKC, maar C2 stuurde FC Twente met een ruime nederlaag terug naar Enschede. D1 hervatte de competitie met een dikke zege op Almere City.

VERDIENDE UITZEGE FEYENOORD A1 OP FC GRONINGEN

In een aantrekkelijke wedstrijd heeft Feyenoord A1 zaterdag met 1-3 gewonnen bij FC Groningen. De ploeg van trainer Roy Makaay kwam al snel op achterstand, maar wist zich knap te herstellen.

Na vijf minuten spelen had Makaay al drie honderd procent kansen in zijn notitieblok geschreven, maar het scorebord vertoonde nog steeds een tussenstand van 0-0. ‘In de eerste twintig minuten speelden we denk ik het beste voetbal van dit seizoen, alleen vergaten we te scoren. We de kansen die wij kregen, moesten er eigenlijk minimaal twee in.’

Uit de eerste aanval wist de thuisploeg wel te scoren. Een treffer die snel daarna ongedaan werd gemaakt door een knappe kopbal van Bart Nieuwkoop: 1-1. Makaay: ‘Na de goede eerste twintig minuten gingen we te gehaast spelen, maar we bleven wel de bovenliggende partij.’

Ook na de rust bleef het een aantrekkelijke wedstrijd en hield Feyenoord-keeper Maarten de Fockert de Rotterdammers op de been door een vrije trap uit de kruising te houden. Marlon Slabbekoorn kopte na een uur spelen de 1-2 tegen het net. Al snel gevolgd door de 1-3 van Rick Karsdorp, die uit een vrije trap de Groningen-keeper verschalkte. ‘Die twee doelpunten snel achter elkaar waren erg prettig’, zei Makaay. ‘Zeker als je keeper kort daarvoor een bal uit de kruising redt. Na de 1-3 kregen we ruimte om verder uit te lopen, maar meer doelpunten zaten er niet in. Al met al is dit een zeer verdiende overwinning. Ik ben erg tevreden over deze wedstrijd.’

FC Groningen A1 – Feyenoord A1 1-3
8’ 1-0
14’ 1-1 Bart Nieuwkoop
59’ 1-2 Marlon Slabbekoorn
61’ 1-3 Rick Karsdorp

Opstelling Feyenoord A1: De Fockert; Cabral, Houben, Hardeveld, Gronsveld; Dekker, Nieuwkoop (80’ Driebergen), Karsdorp; Idrissi (80’ Elst), Dammers en Slabbekoorn (75’ Klooster).

ADRIAANSE ONTEVREDEN OVER SPEL, MAAR ZIET B1 WEL WINNEN

Feyenoord B1 heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen FC Groningen met 2-0 gewonnen. Op Varkenoord speelde de ploeg van trainer Cor Adriaanse niet haar beste wedstrijd van het seizoen, maar was toch een maatje te groot voor de Noorderlingen.

‘We waren slap in de duels en in balbezit maakten we te vaak de verkeerde keuzes’, analyseerde Adriaanse na afloop van het gewonnen duel. ‘We zagen niet de vrije man staan en bleven eigenlijk steeds in de drukte spelen. Dat is niet goed. Eigenlijk ben ik vandaag alleen tevreden over de uitslag.’

Rashaan Fernandes schoot Feyenoord na ruim een half uur spelen op voorsprong, door een afgeslagen vrije trap van Danny van Haaren in de hoek te schieten. Vijf minuten later konden de gasten vanaf 11 meter proberen terug in de wedstrijd te komen, nadat de Feyenoord-defensie een Groningse aanvaller vloerde in het strafschopgebied. Keeper Thodorie Velanas bewees zijn ploeg echter een uitstekende dienst door de penalty vlak voor rust te pakken. Adriaanse: ‘Dat was een belangrijk moment, want nu gingen we met een voorsprong de rust in. Dat zit toch een stuk prettiger.’

De 2-0 van Jari Schuurman werkte bevrijdend voor B1, zo leek het. ‘Daarna kregen we meer ruimte over de vleugels en kwamen we er een aantal keren goed door. Alleen was de bezetting voor het doel dan weer niet voldoende’, zei Adriaanse. ‘We dachten bij vlagen te gemakkelijk. Gelukkig werd het nu niet afgestraft, maar dat moet er wel uit. Daar gaan we aan werken.’

Feyenoord B1 – FC Groningen B1 2-0
34’ 1-0 Rashaan Fernandes
63’ 2-0 Jari Schuurman

Opstelling Feyenoord B1: Velanes; Koomen, Kingsale, Verdonk, Absalem; Van Haaren (70’ Hamer), Korporaal, Schuurman; Fernandes (75’ Hammouti), Robertha (55’ Van der Meer) en Den Hoedt (75’ De Jesus).

FEYENOORD B2 MAAKT HET ZICHZELF MOEILIJK TEGEN QUICK B1

Feyenoord B2 heeft zaterdag de vriendschappelijke wedstrijd tegen Quick B1 met 3-2 gewonnen. Toch was trainer Marcel Koning na afloop niet tevreden over het vertoonde spel van zijn team. ‘Zeker voor het doel waren we niet overtuigend genoeg. Ik miste de wil om echt te willen scoren’, zo zei hij.

Tachtig minuten lang speelde Feyenoord op de helft van de tegenstander, maar het overwicht werd door B2 niet in doelpunten uitgedrukt. Koning: ‘We hebben veel kansen gekregen, maar waren niet scherp in de afwerking. Soms stond de paal of de lat in de weg, maar vaak lag het ook aan onszelf. Ik miste de juiste beleving.’

Aan de andere kant was de eerste aanval van Quick direct doeltreffend, waarna de Rotterdammers in de achtervolging moesten. ‘Dat mag eigenlijk niet tegen een mindere tegenstander’, baalde Koning. ‘Maar we hebben voldoende kwaliteit om de score om te buiten, wat uiteindelijk ook gebeurde.’

Sali Anez en Shurendo Janga tekenden na rust allebei voor een doelpunt, wat een 2-1 voorsprong opleverde. Uit een diepe bal kwam Quick nog één keer langszij maar Tarik Fagrach maakte een aantal minuten voor tijd de verdiende 3-2. ‘Voetballen kunnen we allemaal’, zei Koning na afloop van het vriendschappelijke duel. ‘Maar we moeten mentaal nog flinke stappen maken. Ik wil dat mijn spelers iedere week 100 of 110 procent inzet tonen en niet allemaal teren op hun talent. Daar zijn we iedere training alert op, ik hoop dat dat er in de tweede seizoenshelft uit komt.’

Feyenoord B2 – Quick B1 3-2
30’ 0-1
56’ 1-1 Sali Anez
62’ 2-1 Shurendo Janga
67’ 2-2
75’ 3-2 Tarik Fagrach

Opstelling Feyenoord B2: Ten Hove; Bijl, Sinteur, Knoester (40’ Hempenius), De Sterke; Roffelsen, Janga (60’ Fagrach), Kongolo; Tilborg, Fagrach (40’ Smulder) en El Hankouri (50’ Anez).

FEYENOORD C1 MIST KANSEN EN GAAT ONDERUIT TEGEN WILLEM II

Feyenoord C1 heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen Willem II/RKC met 4-2 verloren. Hoewel de ploeg van trainer Jeffrey Oost vrijwel de gehele wedstrijd de betere partij was, trok C1 uiteindelijk aan het kortste eind. ‘We hebben te laat ons doelpunt gemaakt, anders hadden we de wedstrijd misschien nog wel kunnen kantelen’, constateerde Oost.

Al bij rust keken de Rotterdammers tegen een 4-0 achterstand aan. Gezien de verhoudingen op het veld geen juiste afspiegeling, zo vond Oost. ‘Ook in de eerste helft hadden we een veldoverwicht en waren we veel in het strafschopgebied van Willem II te vinden. Daar was het echter zo druk dat we het net niet wisten te vinden. En iedere keer wanneer Willem II bij onze goal in de buurt kwam was het raak.’

Vijf minuten voor tijd was het invaller Joel Piroe die de 4-1 achter de Willem II-keeper schoot. Oost: ‘Maar zijn doelpunt kwam te laat om nog een echt offensief te beginnen. We hebben legio mogelijkheden gehad, maar waren ongelukkig in de afwerking.’ Vlak voor tijd tekende Tahith Chong uit een vrije trap nog voor de tweede Rotterdamse treffer.

Willem II/RKC C1 – Feyenoord C1 4-2
1’ 1-0
10’ 2-0
14’ 3-0
21’ 4-0
65’ 4-1 Joel Piroe
70’ 4-2 Tahith Chong

Opstelling Feyenoord C1: Beukers (35’ Evora); Reith, Saikoen (35’ Van Wetten), Sonneveld (35’ Van der Pluijm), Malacia; Van Mullem (35’ Piroe), Wehrmann, Kubilinskas; Westerveld (35’ Bibuljica), Toure en Chong.

FEYENOORD C2 OOK IN COMPETITIEVERBAND STERKER DAN FC TWENTE

Feyenoord C2 heeft zaterdag voor de tweede keer in één week tijd gewonnen van FC Twente. Vorige week zaterdag, tijdens de traditionele vriendschappelijke nieuwjaarswedstrijden bij VDL in Maassluis, was de ploeg van trainer Edwin de Graaf al met 5-0 te sterk voor de Tukkers. Deze week werd FC Twente voor de competitie met 4-0 verslagen.

‘De trainer van FC Twente had goed nagedacht over de wedstrijd van vorige week’, zei De Graaf. ‘Zij speelden heel compact en de as was helemaal vol. De ruimte lag dus op de zijkanten, waar wij als betere ploeg gebruik van konden maken.’

FC Twente kwam een aantal keer goed onder de Rotterdamse druk uit en verscheen drie keer alleen voor Feyenoord-keeper Azar Ghennem die net zo vaak als winnaar uit het één tegen één duel kwam. De Graaf: ‘Azar heeft ons in de eerste helft goed op de been gehouden, want het was niet vreemd geweest wanneer we eerst op achterstand waren gekomen.’

De wedstrijd werd halverwege de eerste helft binnen een minuut beslist. Eerst maakte FC Twente een eigen doelpunt, waarna Lutcharel Geertruida met een droge knal de 2-0 aantekende. Feyenoord kwam na rust niet meer in de problemen en liep uiteindelijk uit naar een comfortabele 4-0 zege.

Feyenoord C2 – FC Twente C2 4-0
20’ 1-0 Eigen doelpunt
21’ 2-0 Lutcharel Geertruida
47’ 3-0 Achraf El Bouchataoui
60’ 4-0 Rodney Huijgen

Opstelling Feyenoord C2: Ghennem; Rashiti, Lewis, El Bouchataoui, Loshi (35’ Reemst); Geertruida, Heijberg, Huigen; Eddahchouri (54’ Van Ewijk), Reboe en Amadin (50’ Spakman).

RUIME OVERWINNING D1 NA PITTIG DUEL TEGEN ALMERE CITY: 0-5

Feyenoord D1 heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen Almere City met 0-5 gewonnen. ‘Het lijkt alsof we een eenvoudige overwinning hebben geboekt, maar het was een pittig duel waarin we in de eerste vijftig minuten flink onder druk zijn gezet. Het ging dus niet vanzelf’, zei trainer Gaston Taument.

Vanaf de eerste minuut trachtte Almere City de Rotterdammers vast te zetten en Feyenoord geen ruimte te geven om zorgvuldig op te bouwen. ‘Maar toch kwamen we er een aantal keer goed voetballend onderuit en kregen we grip op het duel’, aldus Taument, die middenvelder Ravi Yates in de zevende minuut de score zag openen.

Taument: ‘Tot aan het strafschopgebied speelden we goed voetbal, maar in de afronding waren we te gehaast en niet scherp. Gelukkig konden we ons geduld bewaren en in de tweede helft was het vrij snel over toen we op 0-3 kwamen. Daarna konden we het uitspelen en was het geloof bij Almere City ook weg.’

Almere City D1 – Feyenoord D1 0-5
7’ 0-1 Ravi Yates
30’ 0-2 Ravi Yates
48’ 0-3 Jurrien Maduro
49’ 0-4 Ravi Yates
58’ 0-5 Maroun Azarkan

Opstelling Feyenoord D1: Van den Berg; Hall (45’ Gerrits), Jurrien Maduro, Quinten Maduro, Hartman (45’ Van Leeuwen); Verbeek, Dijksteel (49’ Azarkan), Gunduz (49’ El Karbachi); Summerville, Doesburg en Yates.