Feyenoordinbeeld

FEYENOORD 2 START RESERVECOMPETITIE MET OVERWINNING

De eerste drie punten van het seizoen 2016-2017 zijn binnen voor Feyenoord 2. Dankzij doelpunten van Marko Vejinovic en invaller Mohammed El Hankouri was de ploeg op Varkenoord met 2-1 te sterk voor het tweede elftal van NAC Breda.

.

Vejinovic ontpopte zich tot de hoofdrolspeler van het eerste kwartier. De middenvelder, die van coaches Roy Makaay en Jan Wouters de aanvoerdersband had gekregen, schoot na tien minuten spelen zijn ploeg op voorsprong. Met een fraaie vrije trap van een meter of 25 afstand van het doel liet hij keeper Andries Knoppert kansloos.

.

Dat NAC Breda al vier minuten later op gelijke hoogte kon komen, was niet los te zien van slordig balverlies dat dezelfde Vejinovic kort na zijn openingsdoelpunt leed. De middenvelder verspeelde de bal in de opbouw, wat de bezoekers de kans gaf om razendsnel uit te breken en uiteindelijk Mounir el Allouchi in staat te stellen om doelman Pär Hansson met een schuiver te passeren.

.

Daarmee was direct de ruststand bereikt, wat op basis van de kansenverhouding terecht was. Feyenoord had op een zonnig Varkenoord een veldoverwicht, maar had moeite om gaten in de Brabantse defensie te vinden.

.

De keren dat Feyenoord 2 wel in kansrijke positie kwam, stond het vizier niet op scherp. Zo schoot Michiel Kramer na een kwartier spelen oog in oog met de keeper over, terwijl Simon Gustafson een vrije trap van even buiten het strafschopgebied in de muur zag eindigen. Zodoende was het Pär Hansson die er kort voor rust met een uitstekende redding op een schot van David voor zorgde dat NAC Breda niet op voorsprong kwam.

.

Voor Steven Berghuis, een dag eerder nog invaller in de thuiswedstrijd tegen FC Twente, zat het duel met de reserves er na een uur op. De van Watford gehuurde aanvaller onderscheidde zich in die periode onder meer met een slimme steekpass op Kramer (schot op de keeper), terwijl hij kort voor zijn wissel met een voorzet bijna aan de basis lag van een eigen doelpunt van de bezoekers. Keeper Noppert kon ternauwernood redding brengen op een kopbal van ploeggenoot Daan Klomp.

.

De vervanger van Berghuis, Mo El Hankouri, maakte in het half uur speeltijd dat hij kreeg een gretige indruk. Als linksbuiten zorgde hij met snelle dribbels en passeeracties direct voor gevaar. Zijn sterke invalbeurt bekroonde hij ruim tien minuten voor tijd met een prima doelpunt. Daarbij maakte hij handig gebruik van zijn snelheid, voordat hij de bal langs de keeper schoof. Omdat Gustafson in de slotminuut een schot van dichtbij van de lijn gered zag worden, was daarmee de eindstand in de eerste competitiewedstrijd voor de reserves van dit seizoen bepaald.