Feyenoordinbeeld

Feyenoord 2 speelt met 2-2 gelijk tegen reserves Roda JC

Feyenoord 2 heeft de thuiswedstrijd tegen de reserves van Roda JC Kerkrade op de valreep gelijkgespeeld. Bart Nieuwkoop maakte diep in blessuretijd de gelijkmaker, nadat Miquel Nelom in de slotminuut van de eerste helft had gescoord: 2-2.

.
Er zat flink wat venijn in het schot waarmee Miquel Nelom zijn ploeg op slag van rust terug in de wedstrijd bracht. De verdediger kreeg de bal prima diep gespeeld door Lucas Woudenberg, stoomde op over de linkerflank en schoot hard en zuiver raak in de verre hoek.

.

Het doelpunt was direct het laatste wapenfeit in een eerste helft waarin Feyenoord maar weinig gevaar wist te stichten. De ploeg was slordig in de passing, verloor te veel duels en liet zich twee keer verrassen in de omschakeling.

.

Al na tien minuten ontsnapte Jack Nwambeben over de rechterkant en bood met een prima voorzet Nidal Hammaoui een niet te missen kans. Krap tien minuten voor rust had Feyenoord de organisatie achterin wel op orde, maar toch kon Tim Blättler tussen twee verdedigers in raak koppen. Tegen die tijd moest Feyenoord het al stellen zonder Mo El Hankouri, die geblesseerd het veld had verlaten nadat hij zonder bal in de buurt een charge te verwerken kreeg van een verdediger.

.

Feyenoord 2 had na rust een stuk minder te duchten van de tegenstander, al maakte de ploeg van Makaay zelf ondertussen tot de slotminuten weinig aanspraak op de gelijkmaker.

.

De reserves bewaarden alleen het beste tot het laatste, onder aanvoering van Bart Nieuwkoop. De rechtsback gaf kort voor tijd na een uitstekende actie op rechts een uitstekende voorzet op Michiel Kramer, die op de keeper schoot.

.

Nieuwkoop liet het daar niet bij zitten en gaf zijn ploeg diep in blessuretijd alsnog loon naar werken. De druk van Feyenoord werd de bezoekers te veel, waardoor de aanvoerder uit de rebound van dichtbij binnen kon schieten.