Feyenoord 2 speelt gelijk tegen ADO Den Haag 2

Feyenoord 2 heeft een punt overgehouden aan de competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag 2. Het team met voornamelijk Feyenoord Onder 19-spelers, gecoacht door Arnold Scholten en Ulrich van Gobbel, speelde met 2-2 gelijk in een uitwedstrijd in de eigen Kuip.

Het duel in Poule A van de Beloftencompetitie werd in De Kuip gespeeld omdat het Cars Jeans Stadion niet beschikbaar was vanwege een wedstrijd van het vrouwenteam van ADO Den Haag. Net als Feyenoord 1 twee dagen eerder als uitploeg in De Kuip deed in de bekerfinale, nam ook ‘uitploeg’ Feyenoord 2 een voorsprong.

Bekeken schot

Het was Dylan Vente die de score opende voor de beloften. De spits kreeg wat ruimte aan de rechterkant van het veld en stuurde de bal bekeken en laag naar de linkerhoek. Daar was ADO Den Haag 2-doelman Tim Coremans kansloos.

Dat was Coremans even later niet bij een schot van Tyrell Malacia en een kopbal van Noah Lewis. De sluitpost maakte hun pogingen met katachtige reflexen onschadelijk. Daardoor ging Feyenoord 2 met maar een nipte marge rusten. Snel na de pauze werd die voorsprong zelfs omgebogen naar een achterstand.

Lewis scoort

ADO-spits Delano Ladan trok de stand amper twee minuten na rust gelijk, waarna Yahya Boussakou voor een 2-1 voorsprong voor de Hagenaars zorgde. Feyenoord 2 herpakte zich echter snel en kwam na 62 minuten op gelijke hoogte. Dit keer had Coremans geen antwoord

op een inzet van Lewis: 2-2.

Dat bleek na een spannende slotfase ook de eindstand. Door het gelijkspel komt Feyenoord 2, dat zestien punten pakte in de laatste zes speelronden, op achttien punten uit vijftien competitiewedstrijden. De beloften bezetten daarmee de zesde plaats en hoeven niet meer naar de onderste plaatsen te kijken.

ADO Den Haag 2 – Feyenoord 2 2-2