Fernandez geeft visitekaartje af bij debuut Zwolle

Guyon Fernandez liet vrijdagavond zien het scoren nog niet verleerd te zijn. De spits maakte deze zomer op huurbasis de overstap van Feyenoord naar PEC Zwolle en tekende bij zijn officieuze debuut voor twee doelpunten. Uiteindelijk werd de Schotse opponent Ross County met 5-1 naar huis gestuurd.

Fred Benson maakte na ruim twintig minuten speeltijd de openingstreffer. Mustafa Saymak leverde de bal aan de buitenspeler, die op zijn beurt de Zwollenaren aan de leiding bracht. Ivan Sproule maakte de achterstand al snel weer ongedaan, maar Saymak was nóg sneller met de 2-1 voor Zwolle. Zodoende gingen de mannen van Ron Jans na een halfuur aan de leiding en die voorsprong werd niet meer weggegeven.

Na rust liet Fernandez zich nadrukkelijk gelden en maakte hij twee doelpunten. Een fraaie actie van Bart van Hintum werd tot slot afgerond door Stef Nijland, waarna Zwolle met een goed gevoel de wedstrijd kon uitspelen. Bijna had Fernandez nog de kers op de taart gedrukt, maar zijn poging werd op de lijn gekeerd door Marc Brown.

1-0 (21’) Fred Benson
1-1 (26’) Ivan Sproule
2-1 (27’) Mustafa Saymak
3-1 (55’) Guyon Fernandez
4-1 (62’) Guyon Fernandez
5-1 (77’) Stef Nijland

Bron: Soccernews.nl