Nieuws

Fenerbahçe gaat uitsluiting aan CAS voorleggen

on

Dirk Kuyt en zijn medespelers van Fenerbahçe vinden dat de UEFA ten onrechte bezig is grote schade aan te richten in hun sportcarrières. De voetballers van de Turkse club stellen dat in een publiek statement dat ze gisteren afgaven.

Fenerbahçe is voor twee jaar uitgesloten van Europees voetbal, omdat de UEFA bewezen acht dat officials van de club in 2011 betrokken waren bij matchfixing.

Kuyt & co zeggen het echter ‘totaal onrechtvaardig’ te vinden dat spelers en supporters nu opdraaien voor iets waar zíj niets mee te maken hebben. Bovendien, stellen ze, is de club in deze zaak al eens gestraft, toen Fenerbahçe in het seizoen 2011-2012 niet mocht starten in de Champions League.

‘Wij hebben grote problemen met het accepteren van deze nieuwe Europese ban’, schrijven de spelers. ‘Het verbaast ons zeer: een al eerder uitgezeten straf is nu kennelijk aanleiding om er nog eens twee jaar extra schorsing bij te doen. De UEFA heeft totaal geen oog voor de spelers en voor 30 miljoen fans.’

Een hoger beroep is inmiddels verworpen, zodat Fenerbahçe zijn hoop alleen nog kan vestigen op het hoogste rechtsorgaan in de sport, het CAS. De clubleiding heeft al aangekondigd dat te doen. Voor Kuyt zou een definitieve verbanning uit Europa extra pijnlijk zijn. Hij wordt deze maand 33 jaar en zou nu gedurende de rest van zijn contractperiode in Turkije verstoken kunnen blijven van Europees voetbal.

Bron: Ad.nl