Fc Utrecht O19 maakt einde aan titelaspiraties Feyenoord O19

FC Utrecht Onder 19 heeft een einde gemaakt aan de kampioensaspiraties van Feyenoord Onder 19. De ploeg van trainer Marcel Koning verloor met 1-0 van de Domstedelingen en verzuimde daarmee de laatste strohalm te grijpen om bovenin te blijven meedoen. Feyenoord Onder 18 won wél. De Rotterdammers rekenden op knappe wijze af met PEC Zwolle Onder 19: 2-3. Feyenoord Onder 17 liet in de strijd om de titel dure punten liggen tegen AZ Onder 17: 2-2. Feyenoord Onder 15 deed dat niet en verstevigde de koppositie via een knappe 0-2 overwinning bij PSV Onder 15. Feyenoord Onder 14 zag stadsgenoot Sparta Rotterdam Onder 14 in de slotminuut langszij komen (2-2).Feyenoord Onder 19 verliest bij FC Utrecht en kan titel vergeten

.

Feyenoord Onder 19 heeft zaterdagmiddag met 1-0 verloren van FC Utrecht Onder 19. Door de nederlaag is de titel definitief uit zicht geraakt voor de Rotterdammers en dat komt hard aan, ook bij trainer Marcel Koning. ‘Dit is een enorme domper. Deze wedstrijd tegen Utrecht was onze laatste strohalm om bovenin te blijven meedoen en die hebben we niet gegrepen.’

.

Tot aan de veertigste minuut was Feyenoord de bovenliggende partij. Het positiespel was verzorgd en de bezoekers kregen ook kansen. ‘Maar zoals wel vaker dit seizoen, benutten we ze niet en gaat die ene kleine kans van de tegenstander er wel in’, zo zag Koning vlak voor rust. ‘We hebben al te vaak een klutsgoal tegen gekregen, waarbij we niet adequaat genoeg ingrijpen. Zeer frustrerend.’

.

In de tweede helft probeerde Feyenoord het wel, maar het moeilijk te bespelen veld werkte niet in het voordeel van de ploeg van Koning, die het vooral moet hebben van het combinatiespel. ‘In onze laatste wedstrijd tegen PSV (4-4, red.) konden we op kunstgras nog een 0-3 achterstand wegwerken. Nu zat het duel op slot en was het slechts hopen dat de bal een keer goed zou vallen. Dat gebeurde niet’, aldus Koning.

.

FC Utrecht Onder 19 – Feyenoord Onder 19 1-0

Scoreverloop:

40’ 1-0

.

Opstelling Feyenoord Onder 19: Bijlow; Kingsale, Koomen, Van der Meer (63’ Herrmann), Absalem; Janga, Hamer, Hansson (46’ Anez); Fernandes (70’ Korporaal), Robertha, en Den Hoedt (46’ Hammouti).
 .
Feyenoord Onder 18 zet opnieuw PEC Zwolle Onder 19 opzij

.

Feyenoord Onder 18 heeft na drie opeenvolgende nederlagen weer een zege geboekt. Bij PEC Zwolle Onder 19 werd met 2-3 gewonnen. Een maand geleden waren de Rotterdammers in eigen huis ook al te sterk voor de Overijsselse ploeg, toen met 7-2. ‘PEC ligt ons, op de een of andere manier’, aldus trainer Jan Gösgens. ‘We kregen het vandaag in de slotfase nog lastig, maar hebben het duel gelukkig over de streep kunnen trekken.’

.

De ontmoeting tussen beide ploegen was een gelijkopgaande strijd, waarin Feyenoord na 23 minuten spelen de eerste stoot uitdeelde via Tobias Elmensdorp. De rechtsback was bij een aanval mee opgekomen en profiteerde optimaal van een fout achterin bij PEC. Een misverstand tussen Ramon Ten Hove en Robin Zwartjens leidde tien minuten later de gelijkmaker in, maar Sergi Roeleveld zorgde ervoor dat de bezoekers toch met een voorsprong de kleedkamers ingingen. De aanvaller van Feyenoord schoot fraai binnen met links, na goed voorbereidend werk van Shamir de Jesus.

.

Na een dik uur spelen bracht Erwin Franse de marge op twee goals. De spits kreeg vervolgens net als Steven Smulder een grote kans op de 1-4, maar beide spelers verzuimden het duel te beslissen. PEC bracht in de 68ste minuut de spanning terug, waarna Feyenoord in de verdediging werd gedrukt. ‘Zij kregen zeker nog kansen op de 3-3, maar al met al hebben we collectief goed verdedigd’, zo zag Gösgens. ‘Dit is een enorme opsteker. Ik ben heel erg tevreden. Iedereen heeft het maximale eruit gehaald. Na een sterke start van 2016, kenden we de afgelopen maand door een flink aantal blessures en een vol programma een mindere fase. Nu zijn we ons weer aan het terugknokken in de competitie.’

.

PEC Zwolle Onder 19 – Feyenoord Onder 18 2-3

23’ 0-1 Tobias Elmensdorp

33’ 1-1

37’ 1-2 Sergi Roeleveld

62’ 1-3 Erwin Franse

68’ 2-3

.

Opstelling Feyenoord Onder 18: Ten Hove; Elmensdorp (72’ Sinteur), Bijl, Zwartjens, De Sterke; Roffelsen, Smulder, De Jesus (59’ Guezen); Van Haaren, Franse en Roeleveld (78’ Amadin, 90’ Wong-Si-Kwie)).
 .
Feyenoord Onder 17 laat dure punten liggen

.

Feyenoord Onder 17 heeft zaterdag twee punten laten liggen tegen AZ Onder 17. Het elftal van trainer Cor Adriaanse leek in de tweede helft een comfortabele voorsprong in handen te hebben (2-0), maar zag de Noord-Hollanders toch nog langszij komen. ‘Als je 2-0 voor komt, mag je dit niet meer weggeven’, aldus Adriaanse.

.

Het duurde op Varkenoord tot de tweede helft tot er doelpunten te noteren vielen. ‘Voor rust ging het op en neer en was er veel strijd aan beide kanten, maar treffers bleven uit’, vertelde Adriaanse, die zijn ploeg via aanvallers Dylan Vente en Tahith Chong wel twee mogelijkheden zag krijgen in de eerste helft.

.

Snel na de pauze kwamen de Rotterdammers als eerste tot scoren. Na een vrije trap trok Ian Smeulers, die speelde op de plek van de geschorste Tyrell Malacia, de bal hard voor en was Boyd Reith attent bij de eerste paal: 1-0. Via topscorer Dylan Vente, die de AZ-doelman in de lucht versloeg na een vrije trap van Achraf El Bouchataoui, werd het niet veel later zelfs 2-0 voor Feyenoord.

.

‘Maar ondanks die voorsprong kwam er geen rust in de ploeg’, zag Adriaanse. ‘AZ ging met vier spitsen spelen en daar hadden wij alle moeite mee. Dat zij na de aansluitingstreffer ook nog de 2-2 maken, mag niet gebeuren. Je moet een wedstrijd over de streep willen trekken. Dat is ons niet gelukt en dat kan aan het einde van de rit zomaar duur puntenverlies betekenen.’ In het restant van de competitie wacht Feyenoord Onder 17 onder meer nog ontmoetingen met Ajax en PSV, de ploegen waarmee de Rotterdammers in de titelstrijd zijn verwikkeld.

.

Feyenoord Onder 17 – AZ Onder 17 2-2

45’ 1-0 Boyd Reith

53’ 2-0 Dylan Vente

68’ 2-1

75’ 2-2

.

Opstelling Feyenoord Onder 17: Beukers; Reith, Blesgraaf, Kaptein, Smeulers, Wehrmann, Van Mullem (62’ Choukoud), El Bouchataoui (70’ Geertruida); Toure (77’ Kubilinskas), Vente en Chong.
 .
Feyenoord Onder 15 boekt knappe overwinning bij PSV

.

Feyenoord Onder 15 heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om de landstitel. De ploeg van trainer Jeffrey Oost won met 0-2 bij PSV Onder 15 en verstevigde daarmee de koppositie in de Eredivisie. En daar bleef het niet bij wat betreft goed nieuws. Naaste belager Ajax verloor met 2-1 bij N.E.C./FC Oss, waardoor het gat met de aartsrivaal met nog vijf wedstrijden te gaan nu zeven punten bedraagt. ‘We liggen aardig op schema’, reageerde Oost. ‘Maar het is niet zo dat we zomaar even kampioen worden. We krijgen nog lastige duels met geduchte tegenstanders als AZ en N.E.C.’

.

Na een wat weifelend eerste kwartier, waarin PSV de bovenliggende partij was, nam Feyenoord langzaamaan het heft in handen. In de zestiende minuut kwamen de Rotterdammers op voorsprong via Splinter de Mooij. Bij een vrije trap van Ezra Hoogenboom kon de keeper van PSV de bal niet klemvast pakken en De Mooij wist wel raad met dat buitenkansje. ‘De laatste twintig minuten van de eerste helft hadden we een overwicht en kwamen we veelvuldig in het zestienmetergebied van PSV’, aldus Oost, die zag dat zijn ploeg er niet in slaagde om voor rust meer treffers te maken.

.

Na de pauze werd het overwicht alleen maar groter. Feyenoord zette vroeg druk op de helft van PSV, waardoor de Eindhovenaren moeite hadden met opbouwen en noodgedwongen de lange bal hanteerden. Feyenoord wist daar vervolgens wel raad mee en besliste het duel in de 53ste minuut. Marouan Azarkan miste niet vanaf elf meter, nadat Quentin Rustveld was neergehaald. Oost: ‘Het was een terechte, maar ook een knappe overwinning, vooral omdat we een zevental spelers misten en dus moesten improviseren.’

.

PSV Onder 15 – Feyenoord Onder 15 0-2

16’ 0-1 Splinter de Mooij

53’ 0-2 Marouan Azarkan (strafschop)

.

Opstelling Feyenoord Onder 15: Van den Berg, Hall, Hoogenboom, Bogarde, Den Haan; Dijksteel (36’ Rustveld), De Mooij, Burger; El Karbachi, Axt en Azarkan (60’ Kramer).
 .
Feyenoord Onder 14 ziet Sparta in slotfase langszij komen

Feyenoord en Sparta Onder 14 hebben een vermakelijke stadsderby afgesloten met een 2-2 gelijkspel. In de slotfase van het duel leek de thuisploeg af te stevenen op een overwinning, maar vanaf elf meter kreeg de uitblinkende Feyenoord-doelman Rutger Bax alsnog de 2-2 om zijn oren.

.

In de eerste helft kwamen de bezoekers uit Rotterdam-West al snel op voorsprong na een uitbraak over de rechterkant. Feyenoord richtte zichzelf daarna op en kwam tien minuten later op gelijke hoogte. Aanvaller Stan Maas kreeg de bal via de binnenkant van de paal voorbij de Sparta-doelman: 1-1. Na rust begon het elftal van trainer Daniel van der Meulen afwachtend, maar kreeg het wel de beste mogelijkheden. ‘Helaas kregen we de bal er ook niet voor een leeg doel in’, vertelde Van der Meulen, die zijn ploeg niet veel later alsnog op voorsprong zag komen. Een goede dieptebal van Aime Omgba werd door Sem Valk beheerst afgerond: 2-1.

.

Feyenoord hield vervolgens stand en leek de overwinning over de streep te trekken. In de slotminuut sloeg Sparta alsnog toe. De bal kwam in het zestienmetergebied van Feyenoord ietwat ongelukkig op de arm van Abdel Belarbi, waardoor de bezoekers een strafschop kregen. Feyenoord-keeper Bax kwam in de buurt van de bal, maar kon deze net niet keren. Van der Meulen: ‘Erg jammer, maar ik denk dat 2-2 wel een terechte uitslag is. Hierdoor is het gat met koploper Ajax helaas wel te groot geworden om nog mee te doen om het kampioenschap.’