Nieuws

Emotionele Van Beek: “Ik heb gedacht dat ik nooit meer zou voetballen”

on

De tranen in zijn ogen, zijn stem zacht, af en toe gebroken. Op een paar meter van het Maasgebouw is de emotie bijna voelbaar. Sven van Beek (23), die 76 weken niet in actie kwam in de eredivisie, viel tegen PEC Zwolle geweldig in. De verdediger wil er best over praten, maar het lukt hem nauwelijks.

,,Die reactie van het publiek toen ik inviel”, zegt hij zachtjes. ,,Dat kwam uit het hart van de supporters, dat voel je hoor. Mentaal heb ik zo’n zware periode achter de rug, ik heb serieus gedacht dat ik nooit meer zou voetballen. Dan had ik weer maanden gerevalideerd en dan volgde er toch weer een operatie. Ik heb het mentaal heel erg moeilijk gehad. Nu sta ik er weer, daar ben ik zo blij mee.”

Van Beek viel sterk in, met het mes tussen de tanden. Maar die bijna anderhalf jaar toekijken heeft hem veel gedaan. ,,Natuurlijk wil ik tegen Sjachtar weer spelen”, zegt hij. ,,Maar ik weet eigenlijk niet eens hoe lang ik al kan spelen. In het tweede elftal heb ik eenmaal een uurtje gespeeld. Tegen PEC was het bijna 75 minuten. Of ik nu langer moet herstellen dan voorheen? Ik weet het echt niet.”

De voetbalwereld is bikkelhard. Wie langdurig geblesseerd is, hoort er eigenlijk niet meer bij. Van Beek vecht in de Kuip tegen de tranen. ,,Ik was echt zo lang op mezelf aangewezen, natuurlijk kreeg ik links en rechts weleens een berichtje van de jongens. Sorry, ik vind het gewoon moeilijk om erover te praten.”

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou