Nieuws

El Ahmadi: ‘Vroeger was ik niet echt een trainingsbeest’

on

Karim El Ahmadi is bezig aan een ijzersterk seizoen, maar de basis daarvoor legde hij in zijn Engeland-periode bij Aston Villa. De middenvelder merkte dat er in de Premier League veel meer de nadruk werd gelegd op het fysieke aspect..

“Om eerlijk te zeggen: vroeger was ik niet echt een trainingsbeest. Ik dacht dat ik het toen wel kon redden met mijn talent. Maar ik merk wel, nu ik wat ouder ben, dat ik het echt nodig heb”, vertelt de middenvelder in gesprek met Peptalk. “Vooral toen ik in Engeland ging spelen, werd er fysiek wel echt veel gevraagd. Toen ben ik eigenlijk echt veel krachttraining gaan doen en moest ik er in mee. In Nederland kwam ik er nog wel goed mee weg.”

.

El Ahmadi legt daarmee een veelbesproken onderwerp op tafel. “Ik merk wel dat Nederland daarin een beetje achterblijft. Als voetballers hebben wij dat wel echt nodig. Vroeger was ik meer een technische speler, die niet echt veel krachttraining deed. Maar in Engeland moest ik echt aan de bak, waardoor ik een completere speler ben geworden. Daar ben ik eerlijk over. Als je de echte top wil halen, wordt er meer gevraagd.”

.

Bron: Voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou