Feyenoordinbeeld

El Ahmadi verliest met Marokko oefenduel tegen Finland

Karim El Ahmadi heeft met zijn land Marokko een slechte generale afgewerkt voor de Afrika Cup. Het Noord-Afrikaanse land verloor maandagmiddag in Abu Dhabi een oefeninterland van Finland: 0-1.

.

El Ahmadi speelde negentig minuten mee bij Marokko. De middenvelder zag dat de enige goal van de wedstrijd op slag van rust gemaakt door Juhani Ojala. Het was de eerste nederlaag voor Marokko na een ongeslagen reeks van tien duels.

.

De Afrika Cup, die gehouden wordt in Gabon, gaat komende zaterdag van start. Marokko is ingedeeld in Groep C en komt op maandag 16 januari voor het eerst in actie. Congo is dan de tegenstander. De andere tegenstanders zijn Togo (vrijdag 20 januari) en Ivoorkust (dinsdag 24 januari).