Nieuws

El Ahmadi: “Het is wel een beetje een dubbel gevoel”

on

Een landstitel en twee KNVB Bekers in drie seizoenen. Feyenoord-captain Karim El Ahmadi denkt dat hij en zijn collega’s de afgelopen jaren ‘geschiedenis hebben geschreven’ met de Rotterdamse topclub.

Zondagavond moest AZ er in de bekerfinale met 3-0 aan geloven. “Er stond veel druk op deze wedstrijd. We hebben geen goed seizoen gedraaid, zeker niet in de competitie. Als je dan weer een prijs pakt, de vierde in drie jaar, dat is gewoon geschiedenis hier bij Feyenoord”, zei El Ahmadi na de wedstrijd voor de camera van FOX Sports

“We zijn er enorm trots op. Het hoogst haalbare is natuurlijk het kampioenschap. Maar als je een prijs kan winnen en weer een jaar hebt met een prijs, sluit je het seizoen goed af.

Of het seizoen nu tóch nog min of meer geslaagd is? “Het is wel een beetje een dubbel gevoel, omdat je vorig jaar kampioen bent geworden. Je wil altijd het hoogst haalbare. Maar als je het publiek weer zag en hoe de straten weer vol waren voor de wedstrijd… De Feyenoord-supporters geven je nog meer kracht om prijzen te winnen.”

Feyenoord móest winnen in de eigen Kuip. “Ze zeiden dat wij onder druk stonden, maar AZ stond net zo goed onder druk. Zij hebben vorig jaar de finale verloren en hebben nog niet gewonnen van topclubs. Bij hen stond er dus ook druk op. De ervaring die we hebben om voor prijzen te spelen, heeft zeker mee gespeeld.”

Bron: Voetbalprimeur.nl