Nieuws

El Ahmadi: “Dan moeten we thuis met dikke cijfers winnen”

on

Karim El Ahmadi heeft het gevoel dat Feyenoord zichzelf tekort heeft gedaan in Charkov. Shakhtar Donetsk was woensdagavond met 3-1 te sterk.

“Als je het aantal kansen ziet dat we creëren… We doen onszelf tekort”, zegt El Ahmadi tegen Veronica. “In de eerste helft geven we gewoon twee goals weg. In fases hebben we de wedstrijd gedomineerd en veel kansen gecreëerd. Dat was in de voorgaande wedstrijden veel minder. Maar we moeten realistisch zijn: we staan weer met nul punten.”

Scoren is een probleem voor Feyenoord, erkent de aanvoerder. “Shakhtar heeft minder kansen gehad dan wij, maar wel drie keer gescoord. Wij hebben ook wel spelers die ballen kunnen afmaken, maar in de Champions League wil het niet. Vorig seizoen scoorden we aan de lopende band en nu hapert het. Doodzonde.”

El Ahmadi kreeg in de tweede helft geel en is geschorst voor de volgende Champions League-wedstrijd, uit tegen Manchester City. “In de Eredivisie heb ik nul gele kaarten, maar hier is het tempo hoger en kom ik vaker in de duels. Jammer, maar het is niet anders.”

Feyenoord is klaar in de Champions League, maar heeft nog wel uitzicht op een Europa League-ontsnapping. Napoli heeft slechts drie punten meer en is in de laatste speelronde van de groepsfase de tegenstander. El Ahmadi: “Kunnen we nog door? Is dat zo?” Lacht: “Dan moeten we thuis met dikke cijfers winnen.”

Bron: voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou