Diks gunt ‘zijn’ Toornstra doelpunt

Kevin Diks was zondag dicht bij zijn eerste doelpunt voor Feyenoord. Zijn kopbal uit een corner van Steven Berghuis werd na dertien minuten echter nog aangeraakt door Jens Toornstra, die Feyenoord daarmee op 1-0 zette.

Diks kon er mee leven dat Toornstra zijn poging nog van richting veranderde. ‘Ik kopte die bal en zag ‘m de goede richting op gaan, maar toen ik neerkwam zag ik niks meer. Snel daarna hoorde ik dat Jens de bal nog had aangeraakt. Daar baal ik niet van. Ik gun Jens het doelpunt, voor hem zijn doelpunten belangrijker dan voor mij. Het is niet mijn taak om te scoren, ik houd als verdediger liever de nul.’

Daarin slaagde Feyenoord, mede omdat Diks binnen een minuut goed ingreep bij een gevaarlijke voorzet. ‘Voor die actie kreeg ik meteen heel veel complimenten van mijn teamgenoten. Het gaf vertrouwen om meteen zo belangrijk te zijn. Dat ik daarna ook aanvallend van waarde kon zijn, was helemaal mooi.’

Ook bij de derde Feyenoord-goal was Diks de aangever voor Toornstra. ‘Ik kreeg lekker veel ruimte om mee op te komen en mijn ding te doen. De samenwerking met Steven (Berghuis, red.) en Jens liep goed vandaag. Nadat de eerste wedstrijden in De Kuip nog wat onwennig verliepen, loopt het inmiddels steeds beter. Ik meld me komende week dan ook met een goed gevoel bij Jong Oranje, ook omdat we met Feyenoord nog steeds de maximale score hebben.’