Feyenoordinbeeld

Deense journalist: ‘Jørgensen kan grote speler bij Feyenoord worden’

on

Feyenoord verraste vrijdag met de plotselinge komst van Nicolai Jørgensen, de aanvaller van FC Kopenhagen die voor vijf seizoenen in de Kuip tekent. VoetbalPrimeur spreekt met journalist Kenneth Jensen van de Deense krant Tipsbladet om meer te weten te komen over de nieuwste aanwinst van Feyenoord..

De 25-jarige Jørgensen werd het afgelopen seizoen met vijftien goals clubtopscorer van FC Kopenhagen, won de titel met de hoofdstedelingen en zou volgend seizoen voorronde Champions League-voetbal gaan spelen, maar koos desondanks voor een transfer naar de nummer drie van Nederland. Jensen legt uit waarom. “Simpel, Feyenoord is een grotere club met 50.000 fans in de Kuip en een kans om voor prijzen te spelen. Wellicht kon hij naar een grotere club, maar Feyenoord is een geweldige kans om de volgende stap te zetten, met mogelijkheden op speeltijd.”

.

Twijfels over Feyenoord-stap

In Denemarken denkt niet iedereen daar zo over. “Sommigen zetten hun twijfels bij de ambitie om naar Feyenoord te gaan”, zegt Jensen tegen VoetbalPrimeur. “Vanwege het feit dat de Nederlandse competitie wellicht niet meer zo sterk is als voorheen. Hij had voor andere competities kunnen kiezen, maar zo zie ik het niet. Het is een positieve stap, een stap met kansen op speeltijd. En ook voor de Deense nationale ploeg is dit belangrijk, want hij gaat spelen tegen betere tegenstanders.”

.

‘Hij kan een grote speler worden’

Jørgensen was bij FC Kopenhagen een van de belangrijke spelers, volgens Jensen de belangrijkste op Thomas Delaney na. De club liet de spits naar Feyenoord gaan omdat zijn contract nog maar één jaar doorloopt en Jørgensen de wens had om een transfer te maken. Volgens de Tipsbladet-journalist is hij, ondanks zijn 1 meter 90, niet het standaard type spits. “Hij speelt soms ook op de linkervleugel, maar is op zijn best als spits, zeker de afgelopen vijf maanden. Hij is een lange speler, maar niet een traditionele lange spits. Hij is snel, heeft een schitterende techniek en is een goede afmaker met zijn rechterbeen en hoofd.”

.

“Jørgensen maakt gebruik van de ruimte achter de verdediging en draagt bij in de opbouw”, vervolgt Jensen, die ook een kritiekpuntje heeft. “Hij mist soms de constantheid en het killer instinct. Soms is hij nonchalant aan de bal en soms zit hij totaal niet in de wedstrijd. Maar zijn plafond ligt heel hoog. Hij kan een grote speler voor Feyenoord worden als hij alles op orde krijgt.”
.

‘Zijn probleem: constantheid en blessures’

Jørgensen probeerde het eerder al eens in het buitenland, als talentvolle speler bij Bayer Leverkusen en later op huurbasis bij 1. FC Kaiserslautern. Een success werd dat echter niet. Jensen: “Hij ging op jonge leeftijd als een talent naar Duitsland en begon goed, maar kreeg het in zijn tweede seizoen moeilijk en vertrok naar Kaiserslautern in zijn derde seizoen. Daar slaagde hij niet door blessures.” Vervolgens keerde hij terug naar zijn vaderland om bij Kopenhagen te spelen.

.

Feyenoord betaalt volgens Deense bronnen 3,5 miljoen euro voor de spits. “Dat is misschien hoog omdat hij nog maar een éénjarig contract had. Maar, als hij op zijn best is, is hij de beste aanvallende speler in de Deense competitie. Zijn probleem is alleen zijn constantheid en zijn blessures. Hij zou eerder verkocht zijn als hij niet zo vaak geblesseerd zou zijn. Maar ik denk dat iedereen blij kan zijn met deze transfersom.”

.

Kenneth Jensen is sportjournalist bij de Deense krant Tipsbladet en is op Twitter te volgen via @KennethJensen85 

.

Bron: Voetbalprimeur.nl

Foto: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou