Nieuws

De stilist van weleer is een strijder geworden

on

Voor Karim El Ahmadi kwam in het seizoen 2010/11 in Dubai het omslagpunt. Daar, waar wereldkampioen Fabio Cannavaro hem vroeg wat hij in hemelsnaam bij Al Ahli deed, begon de transformatie van de middenvelder. Inmiddels is hij steunpilaar van Feyenoord en moet alles wijken voor dat ene doel: de titel..

De stilist van weleer is een strijder geworden. Deze week verhaalt hij in openhartig interview met Voetbal International over die transformatie. ‘Mijn hele leven had ik gedroomd voetballer te worden. Ik wilde terug.’

.

Niet geld, maar liefde voor de bal werd zijn drijfveer. Geluk was vroeger, toen er geen geld was, namelijk ook al heel gewoon. El Ahmadi vertelt over zijn jeugdjaren, als klein ventje in Enschede, als onderdeel van een groot gezin.

.

‘Ik ben als laatste geboren in Nederland en groeide op met vier zussen en twee broers. Mijn vader werkte bij Coberco, die melkfabriek. Dat was toen een groot bedrijf, maar nu bestaat het volgens mij niet meer. Mijn vader zorgde voor het geld, mijn moeder voor de kinderen. We sliepen in twee kamertjes met vier stapelbedden. Ik met mijn broertjes. Mijn ouders sliepen beneden in de woonkamer. Dat kun je je nu eigenlijk niet meer voorstellen. Wanneer zie je dat nu nog? Zie je het voor je met zeven kinderen in een klein huisje? Ook financieel. Hoe moet je dat in godsnaam doen? Dat begrijp ik nu pas, net zoals ik nu pas snap ik dat als je zoveel kinderen hebt het bijna onmogelijk is om al die kinderen aandacht te geven.’

.

In de nieuwe VI, die vanaf woensdag in de winkels ligt, en nu al op VI PRO is het hele interview met Karim El Ahmadi te lezen. Hij vertelt over zijn broederlijke band met Tjaronn Chery, zijn eerste periode bij Feyenoord, zijn respect voor Dirk Kuijt, de beruchte stemming die het einde van Mario Been bij Feyenoord betekende en dat ene doel: de titel.

.

Bron: Vi.nl

Aanbevolen voor jou