Nieuws

De Jong: ‘Feyenoord moet 100 tot 150 miljoen meebetalen aan nieuw stadion’

on

Jan de Jong ziet een paar duidelijke opdrachten voor zichzelf bij Feyenoord. De nieuwe algemeen directeur van de Rotterdammers, die op 1 november aan zijn functie begint, stipt de jeugdopleiding en het nieuwe stadion aan.

“Feyenoord is een topclub, maar in de afgelopen twintig jaar is er relatief weinig gewonnen. Nu is het zaak om vanuit financieel veilig vaarwater door te bouwen en ervoor te zorgen dat de successen minder incidenteel worden”, zegt De Jong tegen BNR Nieuwsradio. “Als Nederlandse clubs kunnen we wellicht niet de allerhoogste salarissen betalen, dus is een goede doorstroming nodig vanuit het eerste jeugdelftal. De wens is om die op vijftig procent te krijgen.”

Een andere ‘gigantisch project’ wordt volgens De Jong het nieuwe stadion. “Het is een geweldige uitdaging waar ik kriebels bij krijg, maar het is ook ingewikkeld. Het gaat om zowel de bouw van het stadion als het herinrichten van de hele wijk”, aldus de scheidend NOS-directeur. De financiering is nog niet rond. “Feyenoord moet een eigen bijdrage van 100 tot 150 miljoen euro betalen. Het wordt een enorme uitdaging om dat bij elkaar te krijgen, maar daar houd ik van.”

Daarnaast durft De Jong te dromen. “Als stip op de horizon zou het een droom voor mij zijn als in 2025 jongens uit de jeugdopleiding, die dan al tien, twaalf jaar bij de club spelen, daarna een aantal jaar in het eerste spelen en denken: moet ik wel die buitenlandse carrière? Dat de liefde voor de club zo groot is dat ze liever hun hele leven in Nederland bij Feyenoord spelen.”

Bron: voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou