Nieuws

Elf Feyenoord-spelers hebben contract tot zomer 2018

on

Karim El Ahmadi is vrijdag de eerste in wat een reeks Feyenoorders moet worden die hun contract gaan verlengen. 2018 is het jaar dat een groot deel van de Feyenoord-spelers het contract ziet aflopen en dus is er werk aan de winkel voor technisch directeur Martin van Geel..

El Ahmadi had een verbintenis die doorliep tot de zomer van 2018, maar is door het akkoord met Feyenoord nu tot medio 2019 verbonden aan de Rotterdamse club. Het langer binden van de 32-jarige routinier kan als een eerste slag gezien worden van Van Geel. Maar het echt grote werk begint pas voor de directeur.

.

Waarom is het verlengen van 2018-contracten zo belangrijk?

Het zal niet de intentie van Feyenoord zijn om zijn beste spelers gratis de Kuip uit te laten wandelen en dus is het zaak om de komende tijd te beslissen: verlengen we het contract van de speler of zetten we hem na dit seizoen in de verkoop om nog wat aan hem te verdienen? Spelers die nog een eenjarig contract hebben en niet willen verlengen zullen uit financieel oogpunt na dit seizoen hoogstwaarschijnlijk verkocht worden.

.

Van welke Feyenoord-spelers loopt in 2018 het contract af?

Dat zijn er liefst elf, waarbij er een scheiding gemaakt kan worden tussen de belangrijke spelers en de op dit moment iets minder belangrijke spelers. Van de huidige basis van Feyenoord zijn er vijf voetballers met een contract dat in 2018 afloopt: Terence Kongolo, Tonny Vilhena, Jens Toornstra, Eljero Elia en Jan-Arie van der Heijden.

.

Daarnaast is er nog Bilal Basacikoglu, maar zijn verbintenis kan eventueel verlengd worden middels een optie van één jaar. De andere ‘2018-spelers’ zijn: Michiel Kramer, Miquel Nelom, Wessel Dammers, Emil Hansson en Mo El Hankouri.

.

Zeker in het geval van Kongolo en Vilhena is het belangrijk voor Feyenoord om snel een knoop door te hakken. Door hun jonge leeftijd vertegenwoordigen zij een grote transferwaarde en het lijkt ondenkbaar dat Feyenoord hen gaat behouden als er deze zomer geen akkoord wordt bereikt over een nieuw contract.

.

Welke spelers heeft Feyenoord al voor langere tijd vastgelegd?

Er zijn ook veel Feyenoorders voor wie de 2018-kwestie niet opgaat. Spelers, naast El Ahmadi, die al over een langdurig contract beschikken zijn:

.

2019

Eric Botteghin, Sven van Beek, Marko Vejinovic, Simon Gustafson, Lucas Woudenberg en Gustavo Hamer

.

2020

Rick Karsdorp, Kenneth Vermeer, Renato Tapia en Bart Nieuwkoop

.

2021 

Nicolai Jörgensen en Justin Bijlow

.

Wat zijn nu de meest dringende kwesties voor Van Geel?

Naast de 2018-contracten zijn er nog meer zaken waar Van Geel zich deze maanden al over moet buigen. Zoals de komende zomer aflopende verbintenissen van Dirk Kuyt en Brad Jones én de aflopende huurdeal van Steven Berghuis. El Ahmadi is de eerste overwinning voor de technisch directeur, maar er zijn nog veel wedstrijden te spelen.

Aanbevolen voor jou