Nieuws

Competitieleider: “Gaaf toch, direct spektakel’

on

Gijs de Jong vindt het niet verkeerd dat de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord al vroeg op het programma staat. De wedstrijd tussen beide ploegen zal op 18 augustus al afgewerkt worden. Op dat moment zijn veel fans echter nog op vakantie.

De Jong, competitieleider bij de KNVB, vindt het juist fijn dat het duel in de Amsterdam ArenA al vroeg in het seizoen afgewerkt zal worden. “Gaaf toch juist, de Klassieker zo vroeg in het seizoen? Direct spektakel! Mooier kan niet”, zo sprak De Jong uit in De Volkskrant.

Daarnaast had de KNVB weinig keus in verband met het feit dat zowel Ajax als Feyenoord Europees voetbal speelt. “Om clubs Europees zo goed mogelijk te laten presteren, is een marge van 72 uur tussen de wedstrijden essentieel. Dit betekent dat het duel voor de groepsfase van de Europa League moet worden gespeeld. Omdat de lokale autoriteiten willen dat deze wedstrijd op zondag wordt gespeeld, staat De Klassieker daarom al in speelronde drie op het programma”, zo besloot De Jong zijn verhaal.

Bron: Soccernews.nl