Nieuws

Column Van Hanegem: ‘Jørgensen doet alles doordacht’

on

Columnist Willem van Hanegem wordt blij van Feyenoorder Nicolai Jørgensen, maar ergert zich aan AZ. ‘Pfff, wat een slappe hap.’

.

 De eerste goal van Jørgensen gisteren, daarin zag je weer zijn grootste kwaliteit in terug. Deze spits schiet nooit zomaar blind op doel. Het gaat altijd doordacht. Waar de keeper staat, waar hij zelf staat en waar zijn directe tegenstander; Jørgensen heeft het allemaal in de smiezen en handelt daar vervolgens naar. Mooi vind ik dat. 

.

Maar daarom begrijp ik er nog steeds niks van dat hij alleen in Nederland heeft gescoord. Dit was kennelijk pas de eerste hattrick uit zijn profcarrière. Dat blijft gek. En Jørgensen deed meer goede dingen, zoals die bal met zijn borst doortikken naar Kuyt. Dat moest echt met snelheid gebeuren, want Kuyt moest nog achter zijn man vandaan komen op dat moment. 

.

Maar je ergert toch vooral ook aan AZ op zo’n middag. Pfff, wat een slappe hap. Wat ze van mij meteen mogen afschaffen, is dat ploegen vlak voor de aftrap nog bij elkaar gaan staan in een scrum. Waarvoor is dat in hemelsnaam, als je daarna meteen zo over je heen laat lopen in de wedstrijd?! Allemaal interessantdoenerij, nep gedoe. Zo komt zo’n scrum op mij over. Net zoals geldt voor aanvoerders die opzichtig high-fives geven aan medespelers bij het opkomen of verlaten van het veld.

.

Ik werd weer vrolijker toen ik ook Ronald Koeman in het zonnetje zag zitten in de Kuip. Hij wordt nu gelinkt aan de trainerspositie bij Barcelona, het zou leuk zijn als hij het zou kunnen worden daar. Koeman heeft volgens mij wel de hardheid die je als trainer nodig hebt om zo’n kleedkamer vol ego’s als bij Barcelona te managen. Neem vorige week tegen Paris Saint Germain, toen heb je – los van zijn soms prachtige acties – weer kunnen zien wat een klerelijer Neymar is op het veld. Om over Suarez met al zijn duikelpartijen maar te zwijgen.

.

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou