Clasie: ‘Dit is doodzonde’

Het liet zich woensdagavond niet moeilijk raden hoe de sfeer bij de Feyenoorders onderling was kort na het verloren bekerduel met Ajax (3-1). De stilte die in de gastenkleedkamer van de Amsterdam Arena heerste, maakte duidelijk hoe zeer de spelers baalden van de uitschakeling in het bekertoernooi. ‘Dit is doodzonde, want er lagen zeker kansen voor ons’, sprak Jordy Clasie.

Kansen lagen er voor Feyenoord met name in het eerste half uur van de wedstrijd. De ploeg van trainer Ronald Koeman pakte al na zeven minuten een voorsprong, maar had in die fase mogelijkheden om verder weg te lopen van de thuisploeg. ‘Normaal gesproken ligt onze kracht in het vroeg druk zetten op de tegenstander, maar vanavond kozen we er bewust voor om meer in te zakken en heel compact te spelen. Dat werkte, want we gaven nauwelijks iets weg en kwamen zelf op 0-1.’

Nadat Feyenoord voor rust al de gelijkmaker van Ajax moest toestaan, raakte de ploeg in de tweede helft de grip op het duel langzaam maar zeker verder kwijt. Clasie stak daarbij deels de hand in eigen boezem. ‘Ik ben boos en chagrijnig over het resultaat, maar ook over mijn eigen spel. Het was niet goed genoeg. Als team moesten we steeds meer ruimtes toestaan en je weet dat Ajax dan goed kan voetballen. Daardoor kregen we het steeds moeilijker, al kregen we via Ruben Schaken ook nog een goede kans op 1-2.’

Volgens Clasie hoeft de bekernederlaag niets af te doen aan het zelfvertrouwen van Feyenoord, dat door de vijf competitiezeges op rij steeds verder was toegenomen. ‘Het is heel zonde dat we het vanavond niet hebben gered en zijn uitgeschakeld, maar we moeten ons nu focussen op de competitie. Te beginnen komende zaterdag met de wedstrijd tegen ADO Den Haag, die heel belangrijk is voor ons’