Botteghin en Haps verliezen met Feyenoord 2 van Heracles

Eric Botteghin en Ridgeciano Haps hebben woensdagmiddag een uur gespeeld in de wedstrijd van Feyenoord 2. Op weg naar hun rentree in het eerste elftal maakte het tweetal eerder ook al minuten in de oefenwedstrijd tegen VV Noordwijk in Marbella. De reserves van Feyenoord verloren in Almelo met 4-2 van Heracles 2.

In de eerste competitiewedstrijd van 2018 incasseerde het team van trainers Roy Makaay en Jan Wouters twee tegentreffers binnen tien minuten, met een snelle 2-0 achterstand tot gevolg. Na ruim twintig minuten spelen was het Wouter Burger die Feyenoord 2 terugbracht in de wedstrijd. De zestienjarige middenvelder ontving de bal na een knappe aanval en schoot de bal achter doelman Brouwer.

Kevin Diks leek daarna zijn ploeg op gelijke hoogte te brengen met de Almeloërs. De verdediger zag echter dat de paal zijn treffer in de weg zat. In plaats van een Rotterdamse gelijkmaker sloeg de thuisploeg voor rust nog tweemaal toe, waardoor beide teams met een 4-1 tussenstand aan de thee gingen.

In de tweede helft kwam Feyenoord 2 beter aan spelen toe en had Heracles Almelo 2 nauwelijks iets in te brengen. Een goede schotkans van Bilal Basacikoglu raakte de paal, een ander schot werd op de lijn gekeerd. Na een overtreding op Achraf El Bouchataoui in het zestienmetergebied, schoot Dylan Vente na een uur spelen vanaf elf meter raak en hij bepaalde daarmee de eindstand op 4-2.

‘De tegengoals vielen vanmiddag heel makkelijk’, sprak trainer Makaay na afloop van de wedstrijd, die een half uur later begon wegens sneeuwval. ‘Aan de bal hebben we bij vlagen goed gespeeld, vooral in de tweede helft. De winst van deze middag is dat Eric en Ridgeciano een uur hebben kunnen spelen. Ook hebben een enkele talenten uit de jeugdopleiding meegespeeld. Daar zijn deze wedstrijden goed voor.’

Heracles Almelo 2 – Feyenoord 2 4-2

3′ 1-0

6′ 2-0

21′ 2-1 Burger

24′ 3-1

38′ 4-1

64′ 4-2 Vente (strafschop)