BIJLOW DEBUTEERT MET OVERWINNING IN JONG ORANJE

Justin Bijlow heeft vrijdagavond met een overwinning zijn debuut gemaakt voor Jong Oranje. Met de Feyenoord-doelman in de basis won het team van bondscoach Art Langeler met 3-0 van Jong Letland. Ook Feyenoorder Jeremiah St. Juste, aanvoerder van het team, stond negentig minuten in het veld.

Nederlands hoogste jeugdteam kwam al vroeg op een voorsprong door een treffer van Oussama Idrissi. Na ruim een halfuur spelen verdubbelde Steven Bergwijn de score. Vlak voor de rust zorgde Bart Ramselaar er met een benutte strafschop voor dat Jong Oranje met een 3-0 voorsprong de kleedkamers opzocht. Diezelfde score stond ook na negentig minuten op het scorebord.

De verdiende overwinning van Jong Oranje is een belangrijke met het oog op het EK 2019 in Italië en San Marino. De eerste wedstrijd in de kwalificatiereeks werd knap gelijkgespeeld tegen Engeland (1-1), maar tegen Jong Schotland ging het team onderuit (2-0). Door de zege staat Jong Oranje nu op de derde plaats in de poule. Alleen de nummer één plaatst zich direct voor het eindtoernooi, terwijl de beste nummers twee nog play-offs moeten spelen voor een EK-ticket.