Nieuws

Berghuis: ‘Ik heb het gevoel dat er bij mezelf nog meer in zit’ (VIDEO)

on

Steven Berghuis kan niet wachten om weer aan de slag te gaan bij Feyenoord. De aanvaller, die maandagmiddag een vierjarig contract tekende in De Kuip, sluit in principe komende woensdag aan bij de selectie van trainer Giovanni van Bronckhorst. En daar heeft de aanvaller heel veel zin in.

m</a> of schakel JavaScript in als dit is uitgeschakeld in je browser.</div></div>
‘Ik ben opgelucht, maar vooral heel blij. Ik wilde graag terugkomen en dat is gelukt.’ Dat waren de eerste woorden van Berghuis nadat hij voor de tweede keer in zijn leven een contract had getekend in De Kuip. De Oranje-international speelde vorig seizoen op huurbasis voor Feyenoord en liet meermaals blijken graag te willen blijven. Toch duurde het even voordat de transfer definitief werd afgerond.

‘Ik wist wel dat ik lang moest wachten,’ zegt Berghuis, die net als vorig seizoen met rugnummer 19 gaat spelen bij Feyenoord. ‘Op een gegeven moment wilde Watford me graag bij de selectie houden. Ik heb toen duidelijk aangegeven dat ik deze kant op wilde komen. Dan moet je wachten. Dat duurde op zich best lang, maar uiteindelijk had ik wel het gevoel dat het goed zou komen.’

Berghuis had meerdere redenen om terug te willen keren naar De Kuip. ‘Ik heb het gevoel dat er bij mezelf nog meer in zit. Dat ik die lijn van de tweede helft van vorig seizoen nog meer kan doortrekken, mijn rendement kan verhogen. Dat was één. Daarnaast gaat het om de hele mindset van de club, Feyenoord speelt om de prijzen en om wedstrijden te winnen. Dat past beter bij mij. Bij Watford was dat toch iets anders.’

Berghuis sluit in principe aanstaande woensdag aan bij de selectie. Dat doet hij in goede conditie, want de aanvaller draaide in de voorbereiding bij Watford volop mee. ‘We hebben hard getraind, bijna elke dag twee keer. Ik heb ook veel minuten gemaakt in de wedstrijden, één keer negentig en drie keer 45. Ik voel me goed. We zullen zien richting zaterdag, ik hoop dat ik er bij ben,’ blikte de aanvaller alvast vooruit op de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Vitesse.  

KLIK HIER VOOR INTERVIEW MET STEVEN BERGHUIS

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou